Mountago: nieuw sociaal netwerk voor de wintersport

Mountago is een veelbelovende wintersport-app voor iPhone met informatie van skipistes en hun omgeving. Inclusief beoordelingen en tracking.

Mountago iPhone wintersport-appEr zijn al best wat uitgebreide apps die je kunnen bijstaan tijdens het skiën en snowboarden. Denk maar eens aan het onlangs besproken Bergfex/Ski of het fantastische Nederlandse Sneeuwhoogte+. Toch zijn er initiatieven die nog een gat in de markt zien of misschien wel een gat in de markt willen slaan. Mountago is een compleet nieuwe iPhone-app die de wintersporter op zijn wenken wil bedienen met zoveel mogelijk informatie om wintersportgebieden heen. Of je nou je snelheid wil opmeten of op zoek bent naar een restaurant.

Een stukje Foursquare

Bij binnenkomst is Mountago niet eens zo’n sportieve applicatie. Als je een locatie hebt gekozen, word je met je neus meteen gedrukt op alle points of interests in de buurt. En met tabbladen halverwege de zelfde pagina, filter je er de eet- en drinkgelegenheid, leslocaties, eerste hulp en verblijven meteen uit. Elke voorziening heeft niet alleen een foto die bovendien groot in beeld komt als je erop drukt, maar laat in het hoofdmenu ook meteen een sterrenwaardering zien. Nu zijn ze nog grijs. En dat maakt de intentie des te duidelijker: Mountago wil je aanmoedigen restaurants, hotels en appartementen stuk voor stuk te recenseren, zodat andere gebruikers weten waar ze moeten eten.

Mountago voorzieningen iPhone Mountago weerpagina iPhone

De verwerking van eettenten en andere naast-de-piste informatie is de grootste onderscheidende factor van Mountago ten opzichte van de eerder genoemde concurrenten. Het is een stukje Foursquare voor de wintersport. De plus-knop centraal in de menubalk onderin laat zien dat je ook kan inchecken op een locatie en als die locatie er nog niet op staat, voeg je hem zelf toe. Maar ook de andere functies onder de plus-knop laten zien hoezeer Mountago streeft een sociaal (kennis)netwerk te zijn. Je kan er een recensie achterlaten, maar ook een foto nemen en beginnen met tracken.

Tracken voor timeline

Wie serieus wil tracken met allerlei statistieken, heeft nog wel betere apps om naar uit te kijken. Tijdens het sporten houdt Mountago het vooral overzichtelijk. Je totale duur, huidige hoogte en huidige snelheid worden weergegeven aan de hand van GPS-informatie, al kan je ook schakelen naar de topprestaties van je opname. De statistieken komen terecht in je eigen timeline in de app, die je weer kan delen in besloten groepen die je aanmaakt. Vrienden verzamelen in een groep doe je in het laatste tabblad waarin je ook prestaties kan vergelijken; je eigen timeline bekijken onder Profile. Je ziet er verslagleggingen van foto’s, recensies, tracks, binnengehaalde badges en check-ins van jezelf onder elkaar. Net als in de hoofdpagina, kan je ook hier met tabbladen halverwege het scherm filteren op categorieën. In de applicatie ontbreken alleen de kaarten van skipistes zelf.

Mountago tijd tracken Mountago groepen timeline iPhone

Rijker worden

Mountago is een fraaie app, maar kan wat designpuntjes op de i zetten. Het grijs van de tabbladen met categorieën oogt wat goedkoop en de (leuk bedienende) weerpagina opgedeeld in ochtend, middag- en avond kan net iets leesbaarder. Maar het is vooral een app die om gebruikersinput schreeuwt. Mountago heeft al veel informatie verzameld over accomodaties en eetgelegenheden, inclusief telefoonnummers en routes. Nu is het aan de gebruikers om de app levendig te maken.

Downloaden: Mountago (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2013, 21:00
Categorieën Reizen, Sport
Onderwerpen sneeuw, snowboarden, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.