Twitter iOS v6.0: privé foto’s delen, eenvoudiger navigatie, meer filteropties

Twitter voor iOS 6.0 bevat betere filteropties, eenvoudiger navigatie en de mogelijkheid om privé foto's te delen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

twitterTwitter voor iOS heeft vanavond een update gekregen. Versie 6.0 van Twitter bevat een flinke lijst met verbeteringen, waaronder het privé delen van foto’s, beter filteren van meldingen, makkelijker zoeken en eenvoudiger navigatie. Eenvoudiger navigatie houdt in dat je sneller toegang krijgt tot je PB’s (DM’s) en meldingen. Ook heeft de app meerdere tijdlijnen gekregen. Na het installeren van de update word je daar meteen op geattendeerd. Door te vegen kun je snel tussen tijdlijnen wisselen, zodat er altijd wat nieuws is om te lezen. Ook kun je nu makkelijker ontdekken wat er speelt. Populaire tweets, nieuwe personen en trends worden nu meer op maat aangeleverd.

Nieuw in Twitter v6.0

Dit is de lijst met vernieuwingen, aldus Twitter:

  • Eenvoudiger navigeren. Snellere toegang tot je PB’s en meldingen; open Activiteit en Ontdekken vanuit je tijdlijnen.
  • Privé foto’s delen. Je kunt nu foto’s delen via privé berichten (zie afbeelding hiernaast).
  • Alleen de belangrijkste meldingen. Je kunt nu meldingen filteren op personen die je volgt.
  • Nog makkelijker zoeken. Filter je zoekopdracht op tweets in de buurt, tweets van personen die je volgt en meer.

Foto’s in DM’s versturen

Het versturen foto’s in privéberichten klinkt aantrekkelijk, maar werkt nog niet op alle fronten even makkelijk. We verstuurden een foto via DM in de Twitter-app. De ontvanger (die ook de Twitter-app geïnstalleerd heeft) krijgt de foto gewoon te zien. Maar in de Tweetbot-app werkt het niet: je krijgt een pic.twitter.com-linkje te zien, die na het aanklikken de foutmelding ‘Couldn’t load image’ te zien geeft. Als je op de desktop probeert om het plaatje te openen, moet je deze eerst in een browservenster plakken en inloggen bij Twitter. Dat is nogal omslachtig.

foto-per-dm-1 foto-per-dm-2
Het versturen van foto’s in DM’s is een leuke toevoeging, maar ze zijn alleen in de officiële Twitter-app makkelijk te openen. In de Tweetbot-app (rechts) zie alleen een tekstlink, die een foutmelding geeft.

Gerichter zoeken op vrienden op locatie

Als je de zoekfunctie in de Twitter-app gebruikt kun je meteen filteren op Alles, Foto’s, Video’s, Nieuws en Personen. Tik je op een linkje onderin het scherm, dan komen daar nog twee opties bij: filteren op personen die je volgt en filteren op tweets in de buurt. Een wereldwijde zoekopdracht op de term ‘iPhone’ levert bijvoorbeeld veel te veel resultaten op, maar als je alleen maar zoekt in berichten van volgers of berichten in de buurt, dan wordt de berichtenstroom met het woord ‘iPhone’ opeens wél te behappen.

Verschillen per gebruiker

volgstatus-sterretjeHet meest linker tabblad onderin het scherm heette voorheen Startpagina, maar heeft nu de titel ‘Tijdlijnen’ gekregen. Ga je er naartoe, dan kun je zijwaarts swipen om steeds een andere tijdlijn te zien: Startpagina, Ontdek en Activiteit. Het tabblad Blader (voorheen helemaal rechtsonder) is verdwenen.

De witte menubalk die eerder alleen voor een select publiek zichtbaar was, lijkt nu definitief te zijn geworden in versie 6.0.

In deze nieuwe versie blijkt opnieuw dat er kleine tweaks zijn aangebracht, die alleen voor een bepaalde groep gebruikers zichtbaar zijn. Zo zien sommige gebruikers een sterretje bij de volgstatus van een account, waarmee je kunt aangeven dat je pushnotificaties van de betreffende persoon wilt ontvangen. Andere gebruikers die het sterretje niet zien, moeten de berichtgeving nog steeds inschakelen via het tandwieltje. Dit werkt als volgt: kijk op een profielpagina, tik op het tandwiel om de instellingen te bekijken en tik daarna op ‘Zet berichtgeving aan’. Mensen mét sterretjesfunctie hebben beide opties.

Meer info over de update is te lezen in een blogposting van Twitter zelf. Grappig is dat daarin de notificatiefunctie met het sterretje specifiek wordt genoemd voor de Android-update van de Twitter-app, die vandaag ook verscheen:

“And on Twitter for Android, you can easily turn on mobile notifications for specific users by tapping the star on their profile.”

Dat is bij de iOS-gebruikers nog niet voor iedereen zichtbaar, zoals hierboven uitgelegd.

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2013, 0:39
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.