Monopoly Millionnaire voor iPhone geeft nieuwe draai aan aloud bordspel

Monopoly Millionaire is een nieuwe twist op het bekende bordspel op de iPhone en iPod touch. In de vlotte remake van het spel wint de speler of computer die als eerst één miljoen euro heeft verdiend.

Monopoly Millionaire bordspel remake iPhoneKan een bordspel waarmee je een complete avond zoet kan zijn, succesvol worden als iPhone-app? Monopoly en Monopoly Here & Now Edition hebben bewezen dat het kan. Toch heeft uitgever EA vandaag ook een iPhone-variant van het nieuwe bordspel Monopoly Millionaire uitgebracht. Die maakt het spel korter en krachtiger. Monopoly Millionaire heeft een eenduidig doel: wie als eerste één miljoen euro heeft, wint. Dat maakt het spel wat minder slenterig dan doorgaan totdat alleen de laatste speler nog geld heeft.

Monopoly Millionaire niet kopen is biedenVoor de nieuwe twist is Monopoly gehuld in een nieuw kleurenpalet, met zwart gekleurde straten die je kan kopen en hier en daar een verwijzing naar bling bling. Veel belangrijker is nog dat het bordspel er wat vlotter op is geworden. Niet alleen door het einddoel van één miljoen pieken, maar ook door de regels. Zo krijgt de speler die als eerst op een straat belandt, een gratis Fortune-kaart die je op venijnige manieren kan inzetten in het spel. Met de kaart mag je bijvoorbeeld een gratis huis neerzetten op je stratenblok, of mag je een ruil forceren met de tegenstander (als die tenminste nog geen stratenblok heeft gemaakt met de kaarten). De Sly Deal kaart is misschien wel het aardigst. Daarmee mag je een straat van iemand anders stelen, maar met dezelfde kaart kan je zo’n actie ook weer pareren.

Verder is het mogelijk de pion op het bord te upgraden elke keer als je langs start gaat. Voor een oplopend bedrag, kan je zo bijvoorbeeld je papieren vliegtuigje opvoeren naar een gemotoriseerd vliegtuig, naar een passagiersvliegtuig, naar een raket. Hoe beter de upgrade, hoe meer je ontvangt bij start en bij kanskaarten die je gunstig zijn gezind. Maar het werkt net zo hard de andere kant op: hoe hoger je pion, hoe groter de schade als het een keer tegenzit. Voor de rest zijn de basisregels van Monopoly overgenomen.

Monopoly Millionaire upgraden pionAls de jacht naar één miljoen je te snel gaat, kan je de grens ook verleggen naar twee miljoen. En als je bang bent de vernieuwde regels niet te snappen, dan is het een troost dat het spel ze keurig in Engelse tekst uitlegt. Wat niet erg fijn is, is dat EA twee verschillende versies van Monopoly Millionaire heeft gemaakt voor de iPhone en iPad. Als je beide apparaten in huis hebt en met meerdere spelers via de lokale Wi-Fi wilt spelen, moet je dus de iPhone-versie op de iPad installeren. Je kan overigens ook een multiplayer-spel tot en met vier personen spelen door de iPhone door te geven. Een online Wi-Fi multiplayer is niet van de partij. Samen met de onduidelijk leesbare groene tekst op het scherm, die je op de hoogte wil houden van de laatste ontwikkelingen, is dat het grootste minpunt aan deze vlotte en geslaagde remake van Monopoly.

Downloaden: Monopoly Millionaire (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 14:37
Categorie Games
Onderwerpen bordspel, electronic arts, monopoly

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.