Mogelijke patch voor verbetering geluidsvolume iPhone

Een dove gebruiker van het Hackint0sh-forum was het lage volume van zijn iPhone zo zat dat hij een patch heeft geschreven om het geluidsvolume een "tikje" op te schroeven.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft het systeemvolume aangepakt in firmwareversie 1.1.1, maar die kunnen wij om de bekende redenen natuurlijk niet installeren. Desondanks verschillen de meningen of het volume in firmwareversie 1.0.2 wel of niet voldoende hard is. Ook in het iPhoneclub-forum vraagt onder andere forumgebruiker Sleevemaster zich af of het volume van de iPhone alleen bij hem zo laag is, of dat anderen daar ook last van hebben. Gelukkig lijkt er nu een tijdelijke oplossing te zijn van Hackint0sh-forumgebruiker Unl0cker, die een patch heeft gemaakt om het volume aan te kunnen passen.

De “grap” is dat Unl0cker de patch aanvankelijk heeft gemaakt omdat hij zelf doof is en dus het meest maximaal harde geluid wilde hebben. Het verantwoordelijke bestand voor het volume zou com.apple.celestial.plist zijn en daarnaast lijkt het maximum volume gelimiteerd (gecapped) te worden in /System/Library/Frameworks/Celestial.framework/SystemSoundMaximumVolume.plist. De aangepaste bestanden kun je downloaden via RapidShare. De inhoud van het zipbestand moet je daarna uploaden (via de bekende methoden, zoals SCP, SFTP, iBrickr, enzovoorts) naar de root van de iPhone, zodat je de bestaande bestanden in de respectievelijke mappen overschrijft. Vergeet niet om daarna de iPhone eenmalig te herstarten zodat de wijzigingen verwerkt kunnen worden.

Let er echter wel op dat het geluidsniveau is ingesteld op het meest maximale volume. Je kunt beide bestanden in de zip echter gewoon aanpassen met een teksteditor en alle waarden die “1” zijn vervangen door een hoger getal (niet bekend is hoe hoog). Voor meer informatie kun je ook terecht in de bijbehorende Hackint0sh-discussie.

Met dank aan irc-maatje sossienl voor de link!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 17:11
Categorie Diensten
Onderwerp firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.