Instacast HD: podcasts kijken en luisteren op je iPad

Instacast HD is een iPad-app waarmee je podcasts bekijkt of luistert op je iPad. De app communiceert via iCloud met Instacast op de iPhone en iPod touch, waardoor je abonnementen up-to-date blijven.

Instacast HDVemedio heeft vandaag Instacast HD uitgebracht, de iPad-versie van de bekende app Instacast. Hiermee is het mogelijk om je podcastabonnementen makkelijk op je iPad bij te houden. De iPad-app is speciaal toegespitst op video en houdt via iCloud bij welke podcasts je al hebt geluisterd of gezien op je iPhone. Er is sprake van een nieuwe app, wat betekent dat bestaande iPhone-gebruikers hem opnieuw moeten aanschaffen.

Je voegt in Instacast HD podcasts toe die je ook in iTunes kunt vinden. Dit doe je door in iTunes zelf te zoeken vanuit de app, of door een pcast://- of itpc://-url toe te voegen. Toegevoegde podcasts verschijnen in Instacast HD aan de linkerzijde van de app, als vierkanten met de desbetreffende cover art. Aangetapte podcasts worden in detail getoond in een groot wit vlak aan de rechterkant. Door hier met je vinger overheen te vegen ga je naar oudere of nieuwere podcasts.

Net als in Instacast kun je podcasts vooraf downloaden binnen de app. Hierdoor zijn ze te bekijken of beluisteren wanneer je geen internetverbinding tot je beschikking hebt. Nieuwe afleveringen van podcasts worden automatisch gedownload.

Gebruik je ook Instacast op je iPhone of iPod touch, dan kan Instacast HD met deze app communiceren om te zien welke podcasts je al bekeken of beluisterd hebt. De iPad-app heeft ook de mogelijkheid om het beschikbaar komen van nieuwe afleveringen te melden aan de hand van een pushbericht, die je automatisch kunt downloaden door de app vervolgens te openen.

Downloaden: Instacast HD (€3,99)
Ook genoemd: Instacast voor IPhone (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2011, 13:37
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.