Injustice: gratis vechten met superhelden in nieuwe iOS-game

Injustice: Gods Among Us is een gratis iOS-vechtspel met striphelden en fraaie beelden. Je koopt booster packs voor betere vechters.

Injustice Gods Among Us iPad iPhone headerSuperman, Robin, Lex Luthor, Batman, Wonder Woman, The Flash en nog veel meer striphelden uit de stal van DC Comics vergaren om elkaar klappen uit te delen in een nieuwe game voor de iPhone en iPad. Injustice: Gods Among Us is een gratis te downloaden spel volgens het freemium-principe. Na verloop van tijd raken de vechters die je in je team hebt zitten vermoeid en moet je wachten tot je ze opnieuw kan inzetten. Waar het spel in de App Store doet denken aan een Infinity Blade-achtig spel, speelt het veel meer als een traditioneel vechtspel.

Injustice screenshot Lex Luthor iPadDat betekent dat zowel jij als de tegenstander een ‘ouderwetse’ levensbalk hebben. Je kan die van de tegenstander minimaliseren door rake klappen uit te delen, en andersom. Injustice: Gods Among Us voor de iPhone en iPad bestuurt echter niet met virtuele knoppen in beeld. Je deelt snelle klappen uit met een tik in beeld en kan hardere tikken verkopen met veegbewegingen. Met een successie van rake klappen, zie je een swipe in beeld aangeduid staan die extra hard aankomt als je hem tijdig maakt. Dat is echter wel wat lastig, omdat op het iPhone-scherm je vinger mogelijk de swipe-aanduiding onzichtbaar maakt. Aanvallen blokken is ook tricky: dat doe je met twee vingers op het scherm. Daardoor houd je de iPhone al snel onhandig vast. De grote klappen deel je in het spel uit met de energie die je opbouwt uit succesvolle aanvallen. Daarmee krijg je toegang tot je speciale krachten waarmee je de levensenergie van je tegenstander een dreun kan verkopen.

In Injustice vecht je met drie striphelden (of schurken) in je team. Je kan snel schakelen naar een ander personage met een tik links in beeld. Ook je tegenstander is een team van tegenstanders en ook hij kan snel wisselen tussen de mannen en vrouwen. Elke vechter heeft een balk met levensenergie die wordt teruggedrongen door geïncasseerde klappen en trappen, en die komt niet terug door een vechter te laten rusten. Het is dus taak de juiste vechter (met bijvoorbeeld hoge snelheid of juist zware klappen) tegen de juiste vechter te laten aantreden.

Voor het verslaan van wedstrijden krijg je zo nu en dan kaarten die nieuwe vechters vrijspelen. Elke vechter heeft daarop zijn eigen statistieken vermeld staan. Die worden beter naarmate je meer vecht met een persoon en daardoor ervaring vergaart, maar je kan ze ook voorzien van support cards om ze sterker en beter te maken. Het verdienmodel van Injustice: Gods Among Us is zo klaar als een klontje: het verkopen van booster packs met kaarten, bestaande uit personages en acties.

Tegenover het systeem dat je team vechters beter wordt door er geld in te steken, staat dat je de game gratis kan downloaden. Bovendien ziet Injustice: Gods Among Us er fraai afgewerkt uit, met gedetailleerde 3D-beelden en verschillende vechtomgevingen.

Downloaden: Injustice: Gods Among Us (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 5th gen, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2013, 13:28
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.