MindNode voor iPad: overzichtelijke app om te mindmappen

MindNode is een overzichtelijke app waarmee je kunt mindmappen op iPhone, iPad en Mac. Je kunt mindmaps ook onderling uitwisselen.

mindnodeMindNode is een mindmapping-app voor de iPad, met een bijbehorende Mac-app en een erg hoge waardering: 4,5 sterren in de Amerikaanse App Store (Nederlanders mindmappen niet genoeg om deze app aan voldoende beoordelingen te helpen). De simpele interface en het mooie uiterlijk in iOS 7-stijl zijn een pluspunt ten opzichte van de meeste andere mindmapping-apps (hoewel MindMeister ook niet superlelijk is). Qua prijs valt MindNode ook wel mee: voor €8,99 ben je in één keer klaar, terwijl je bij het eerder genoemde MindMeister een abonnement van €4,49 per maand moet afsluiten.

Zorg wel dat je iOS 7 hebt, want minder kan MindNode niet aan. Bij MindNode heb je keuze uit meerdere thema’s met duidelijke lettertypes, goed gekozen kleurenschema’s en een professionele uitstraling. Je kunt ook een aanpasbaar thema gebruiken, waarbij je je eigen kleuren en lettertypes kiest. Heb je een mindmap gemaakt, dan kun je die door de app laten omzetten naar een outline-weergave. Je kunt daarin bepaalde onderdelen van de outline onzichtbaar maken of erop tappen om naar het betreffende onderdeel in de mindmap te gaan. Wie er als een echte lifehacker mee aan de slag wil, gebruikt de snelkoppelingen via het toetsenbord: driemaal op de spatiebalk drukken levert een nieuwe subknoop op en driemaal op de entertoets drukken leidt tot een nieuwe gelijkwaardige knoop in het netwerk. Ben je klaar, dan exporteer je de mindmap naar je fotorol of Dropbox, stuur je het door via e-mail of print je het uit. Bij het exporteren worden MindNode-formaat, FreeMind, PNG, OPML, PDF en tekst ondersteund. MindNode maakt bovendien gebruik van iCloud, zodat je het meteen op de Mac of iPhone weer kunt inlezen.

Wil je je nog verder oriënteren, dan kun je ook eens kijken naar iThoughtsHD.

Downloaden: MindNode (€8,99, universeel, iOS 7.0+)

mindnode-uitsnede

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2014, 18:36
Categorie Productiviteit
Onderwerp mindmapping

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.