Vergeet niets meer met Eidetic voor iOS

Eidetic is een iPhone- en iPad-app om je geheugen te trainen. Eidetic zorgt dat je nooit meer iets vergeet door te herhalen.

eidetic‘Eidetic’ klinkt ingewikkeld, maar betekent in het Nederlands domweg: fotografisch geheugen. Dat is dan ook het doel van deze Eidetic-app, die je geen magische krachten aanleert maar wel helpt om feitjes beter te onthouden. Denk daarbij aan telefoonnummers, pincodes, ingewikkelde wachtwoorden, namen, boektitels en allerlei andere feitjes die je dolgraag wilt onthouden. De app werkt daarbij met een drilmechanisme: je vult de feiten in die je wilt onthouden en Eidetic schotelt je de informatie net zo lang voor, totdat je het uit je hoofd weet.

De gratis versie van de app kun je alleen gebruiken om één feit in je hoofd te stampen; voor meer items moet je upgraden naar de Pro-versie van €1,79. Natuurlijk kun je ook gewoon ervoor kiezen om steeds één feitje tegelijk in je hoofd te proppen en pas daarna door te gaan met de volgende.

eidetic-iphoneEidetic lijkt erg op flashcard-apps, waarbij je ook steeds een woord of vraag krijgt voorgeschoteld en zonder te spieken het bijbehorende antwoord moet zeggen of opschrijven. De truc die daarbij wordt gebruikt heet spaced repetition: door met regelmatige tussenpozen dezelfde data te herhalen, blijft het vanzelf hangen in je lange termijn-geheugen. De Eidetic-app stuurt je regelmatig een herinnering en vraagt dan naar de data die je wilde onthouden. Dit gaat tot vervelens toe door, totdat je het idee hebt dat je het nooit meer vergeet. Hoe lang Eidetic doorgaat met herhalen heb je natuurlijk zelf in de hand. Voor het uitvoeren van een test moet je opnieuw een in-app aankoop doen: €1,79 voor 25 tests en €2,59 voor 50 tests. Ben je van plan om dit regelmatig te doen, dan komt een flashcards-app (zoals Flashcards+ met gemiddelde waardering van 4,5 sterren) beter van pas.

Eidetic kan handig zijn voor studenten of voor dagelijkse dingen zoals pincodes of toegangscodes van gebouwen. Let wel op dat Eidetic de gegevens in iCloud opslaat, dus minder geschikt voor supergeheime informatie.

Downloaden: Eidetic (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2014, 10:00
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.