MijnTrein: snel de volgende trein zien in Belgische iPhone-app

MijnTrein voor iPhone is een simpele Belgische app waarmee je ziet wanneer de volgende NBMS trein naar huis of het werk gaat.

MijnTrein iPhone iPadWaarom zou je steeds die officiële NMBS-app openen als je elke keer hetzelfde traject rijdt met de trein? De Vlaming Xavier Decuyper was er flauw van, het invoeren van steeds dezelfde handelingen. “Het startstation intypen, het eindstation intypen, wachten op de resultaten en zoeken naar de juiste trein. Een opgave waarmee we een hele hoop tijd verliezen”, schrijft hij aan iCulture. Zijn iPhone-app MijnTrein is gemaakt om zo snel mogelijk de volgende trein naar je bestemming te zien.

MijnTrein werkt vanuit een handig principe voor iemand die altijd dezelfde routes aflegt. Je stelt één keer in wat je station is voor je werk of school, en wat je station is van je thuis. Vervolgens laat de app voor beide bestemmingen zien hoe laat de eerstvolgende voor jou handige treinen vertrekken. De app is niks meer dan een dashboard waarop je twee dingen ziet: de eerstvolgende trein naar je huis en de eerstvolgende trein naar school of werk.

Xavier Decuyper studeert toegepaste informatica aan de Hogeschool Gent. Samen met een vriend kwam hij op het idee om een app te maken waarin je snel informatie kan weergeven onderweg. Op de fiets, bijvoorbeeld. Dat idee werd doorontwikkeld naar MijnTrein, een applicatie die met name handig is voor op de fiets naar het station.

MijnTrein instellen stations MijnTrein iPhone naar huis en werk

Je hoeft de telefoon alleen maar uit je broekzak te halen en de app op te starten en je ziet al wanneer je volgende trein vertrekt. Nu weet je dat na een tijdje hetzelfde traject rijden natuurlijk wel, maar MijnTrein is toch van enige waarde. De app laat in het hoofdscherm met de volgende ritten ook meteen de vertraging van een trein zien namelijk. De treintijden staan niet exact aangegeven, maar je ziet hoeveel minuten je nog hebt. Het aantal minuten vertraging wordt in het rood achter die waarde aangegeven.

Mijn Trein is er naast de iPhone ook op Android. Op de iPhone is niet alleen de officiële NMBS-app een concurrent, maar kan je ook RailTime of Railer voor NMBS downloaden. RailTime is veelzijdig, hooggewaardeerd en gratis, maar niet zo eenvoudig als je alleen vaste treinen wil checken. Railer voor NMBS is juist lekker simpel als je op aansluitingen wilt zoeken. Dat maakt dat MijnTrein handig in een gat op de markt is gesprongen.

Downloaden: MijnTrein (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2014, 20:03
Categorieën Belgische apps, Navigatie
Onderwerp trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.