Review: Check de co-ouder app – wie heeft de kinderen wanneer?

Check de co-ouder app is een iPhone applicatie voor jou en je partner of andere ouder. Je deelt makkelijk wie wanneer de kinderen heeft.

Check de co-ouder iPhone app headerWie haalt de kinderen van school? Je kan blijven schrijven in je agenda, maar met de nieuwe Nederlandse iPhone-app Check de co-ouder app is er ook een handig hulpmiddel in de App Store voorhanden. Je koppelt je account in de app aan die van je co-ouder en kan zo afspraken delen en markeren wie wanneer over de kinderen gaat. Met een paar veegbewegingen kan je zo de hele maand indelen, wat veel schrijfwerk en hoofdbrekens kan besparen.

Ondanks drie verschillende uitlegschermen die je in het begin van Check de co-ouder tegenkomt, bedient de gratis te downloaden applicatie niet meteen intuïtief. Dat komt omdat hij anders is ingedeeld dan andere agenda-apps op de iPhone. Zo zie je bovenin wel de dagen van de maand, maar zie je op de onderste helft van het beeld niet je afspraken staan van die dag. Standaard zie je daar je eigen foto’s van het kroost, maar de ruimte is écht vrijgehouden voor het maken van nieuwe afspraken. Samen met je co-ouder.

Check de co-ouder instructies Check de co-ouder agenda normaal

Koppelen aan de andere ouder

Voordat je de agenda invult, ga je rechtsboven naar de instellingen en koppel je jouw account aan dat van de ander. Daarna zijn de agenda’s gekoppeld, maar zijn je eigen afspraken die je in andere agenda-apps maakt nog gewoon privé. Met de centrale plus in Co-ouder voer je een nieuwe afspraak in die je wel makkelijk kan delen. Je bepaalt de begin- en eindtijd en stelt eventueel extra informatie in als een alarmmelding van tevoren en extra vakken als notities, genodigden, herhaling van de afspraak en meerdere meldingen. Na het invoeren van de afspraak, heb je drie opties: direct delen met de co-ouder die de app ook heeft, de afspraak per mail versturen of alleen in je eigen agenda zetten. Nieuwe afspraken van de andere ouder komen in de app binnen als berichten die je goed kan keuren of af kan wijzen.

Handig data markeren

Check de co-ouder app heeft nog een troef achter de hand. De app heeft een tekenstand naast de instellingenknop, waarmee je makkelijk over dagen kan vegen om te markeren wanneer jij de kinderen hebt. Na je veeg voer je de eindtijd in wanneer de wisseling van de wacht plaatsvindt en met een extra tik op de begindatum, pas je ook op die dag de wisseling aan. Heeft de ander al een tijdstip van wisseling aangegeven, dan hoef jij dat niet meer te doen. Je voorziet elkaar automatisch van een pushbericht als er een wisseling van de dienst plaatsvindt.

Check de co-ouder dagen aantekenen Check de co-ouder dagen markeren

App voor erbij

Je kan Check de co-ouder app gebruiken voor traditionele afspraken, maar daarvoor is hij niet de handigste. De afspraken van een dag zie je bijvoorbeeld niet meteen, maar pas na een tik op de bovenbalk in de app. Een overzicht van alle eerstvolgende afspraken ontbreekt ook. Je kan Check de co-ouder app een maand lang proberen. Daarna kost de functionaliteit 1,79 euro per maand, via een in-app aankoop. Voor ouder-kind zaken een handige, zij het wat weinig intuïtieve app om erbij te hebben.

Downloaden: Check de co-ouder app (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2014, 20:30
Categorieën Kinderen, Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.