iCulture speelt: Frontline Commando 2, racen in Smash Bandits en streamen met Twitch

Lost Twins is een leuke puzzelplatformer voor iPhone en iPad, Smash Bandits wordt een racegame en is Frontline Commando 2 dé gratis shooter?

ICS Frontline Commando 2 iPad iPhoneHeb je net een gloednieuwe Porsche gekocht in Real Racing 3 en wil je daar eens flink mee pochen? Dan moet het je welhaast wel goed doen dat het streamplatform Twitch naar de iPhone en iPad komt. Als ontwikkelaars het gaan ondersteunen, kan je je speelsessies op iOS binnenkort live uitzenden. In deze aflevering ook de kamerpuzzelaar Lost Twins, de gratis actiegame Frontline Commano 2 en een racestand voor Smash Bandits dat binnenkort anders heet.

Twitch komt naar iOS: games streamen vanaf iPhone

Hetgeen wat je speelt opnemen en live uitzenden, zodat anderen ernaar mee kunnen kijken. Het is al mogelijk op bijvoorbeeld de PlayStation 4, maar komt binnenkort ook naar je handpalm. Twitch heeft aangekondigd een mobiel pakket klaar te hebben liggen, waarmee ontwikkelaars van onder andere iPhone-games Twitch kunnen implementeren in hun games. Zo kan je bijvoorbeeld een potje Threes opnemen om aan de hele wereld te laten zien, of zend je je prestaties in Real Racing 3 live uit. Om maar eens wat te noemen. De games moeten de techniek dan wel ondersteunen. Twitch is ondertussen al aardig populair als losse iOS-app waarmee je gamestreams kan opzetten en bekijken. TwitchTV (gratis) op iPhone en iPad heeft iets meer dan 1750 beoordelingen.

Smash Bandits krijgt racestand

ICS Smash Bandits Racing iOSAls er een aparte prijs voor het updaten van je game te winnen zou zijn, zou Smash Bandits er wel eens voor in aanmerking kunnen komen. De game waarin je al scheurend door de straten zoveel mogelijk schade aanricht, kreeg in december bijvoorbeeld nog het busje van The A-Team als nieuwe hoofdrolspeler in het spel. Maar nu komt er echt een flinke update aan. Hutch Games voorziet Smash Bandits deze week nog van het achtervoegsel Racing en jawel: die naamswijziging gaat hand in hand met een totaal nieuwe racemodus. Die herbergt 25 nieuwe uitdagingen waarin je racet tegen drie andere computergestuurde wagens – die je natuurlijk ook subtiele tikjes naar de buitenkant van de baan kan verkopen. Het in-app aankopen systeem gaat ook op de schop. Smash Bandits Racing neemt afscheid van de timers en komt met advertenties die je kan wegkopen voor eenmalig 1,79 euro. De update moet in de loop van de week uitkomen.

Downloaden: Smash Bandits (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Frontline Commando 2: meer geweld

ICS Frontline Commando iPad iPhoneAlle opgeklopte spieren, munitie en kleine obstakels om achter te schuilen verzamelen! Het aardig succesvolle actiespelletje Frontline Commando van Glu Mobile heeft een opvolger gekregen waar doodleuk het cijfer 2 achter is geplakt. Het zal je niet verrassen dat het concept van het origineel nog helemaal staat. Opnieuw beweeg je van muurtje naar muurtje naar andere obstakels om achter te schuilen, om daarna uit de dekking je tegenstanders onder vuur te nemen. Frontline Commando 2 voegt een vleugje moderne oorlogsvoering toe, met naast grondtroepen ook drones die je neer kan halen. Maar de opzet buiten het spelen zelf veranderde het meest.

In plaats van één spierbundel die in zijn eentje hele legers uitschakelt, train je nu een heel leger aan speciale eenheden die je kan inzetten in de shootouts. In totaal zijn er 65 teamleden om uit te kiezen, elk voorzien van een andere levensenergie en bewapening. Je neemt de squad van keuze mee naar 40 missies en 13 elite-uitdagingen en als je helemaal zeker van je zaak bent, kan je zelfs samen met je computergestuurde handlangers online tegen andere spelers schieten. Zoals het Glu betaamt, maakt het daarbij uit of je investeringen hebt gedaan in de game of niet. Ook hier geldt dat je de overwinning zowel tegen de computer als tegen andere spelers, min of meer koopt met betere soldaten en uitrusting. Maar dat stopte het eerste deel ook niet op de weg naar succes.

Downloaden: Frontline Commando 2 (gratis met in-app aankopen, iOS 5.1+)

Lost Twins: puzzelen met kamers

ICS Lost Twins iOSPuzzelen met blokken zodat ze op elkaar aansluiten, dat hebben we wel eens eerder gezien op iPhone en iPad. En platformspellen, man, daar stikt het van. Een combinatie van de twee is echter niet bepaald alledaags en dat is toch echt wat Lost Twins is: een puzzelplatformer waarin je kamers verschuift. Je schakelt in het spel tussen het broertje en zusje van een tweeling die beide in een droom verzeild geraakt zijn, maar hoe die droom eruit ziet, bepaal je ook zelf. Je hebt er namelijk zelf de hand in hoe de kamers op elkaar staan, door ze te verslepen. Zo kan de tweeling bijvoorbeeld van kamer naar kamer lopen om daar een ster te pakken of vooral: om kratjes door te geven zodat daarna de volgende bij een ster kan. Lost Twins oogt en klinkt netjes. De game valt in de 33 levels ongetwijfeld in herhaling, maar het idee is erg leuk.

Downloaden: Lost Twins: A Sliding Puzzler Game (€2,69 met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2014, 19:20
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.