Metro Paris Subway: eerste Augmented Reality iPhone-applicatie in de App Store

PresseLite heeft Apple zover gekregen om hun iPhone-applicatie Metro Paris Subway met Augmented Reality functionaliteit goedgekeurd te krijgen in de App Store. Dit is zo goed als de eerste Augmented Reality iPhone-applicatie in de App Store.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Metro Paris Subway Augmented RealityApple heeft de update van de applicatie Metro Paris Subway doorgelaten in de App Store. Deze update ondersteunt augmented reality-functies. Je kunt met de update via je iPhone-camera een laag over de werkelijkheid zien met de dichtsbijzijnde bedrijven in Parijs. De functionaliteit is gelijk aan onder andere Nearest Tube, waarmee de metro van Londen van een extra informatielaag wordt voorzien. Nearest Tube en andere soortgelijke augmented reality-applicaties zijn nog niet in de App Store te vinden.

De update is daarom opmerkelijk omdat Augmented Reality pas in september met de 3.1 update toegestaan zou zijn. Toch heeft PresseLite het voor elkaar gekregen om hun applicatie door het goedkeuringsproces te krijgen. Er is niet bekend in welke mate Apple de Augmented Reality-functionaliteit op dit moment toestaat. Maar mocht het de selectie soepeler zijn, dan zullen applicaties zoals Nearest Tube en Layar snel volgen. Deze doen ook niets anders dan een extra laag op de werkelijkheid leggen en GPS-locatie data presenteren. De update van Metro Paris Subway werkt op dit moment alleen op een iPhone 3GS. Dit heeft te maken met de vereiste van een kompas-functionaliteit.

Laten we hopen dat dit het begin is van Augmented Reality in de App Store.

Downloaden: Metro Paris Subway (€ 0,79)

Bron: RWW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:15
Categorie Reizen
Onderwerpen augmented reality, metro, parijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.