Metal Detector verandert je iPhone in een metaaldetector

Met de app Metal Detector kan je je iPhone inzetten als metaaldetector. Metal Detector maakt gebruik van het kompas van je iPhone voor metaaldetectie. Vooral magnetisch materiaal kan gemakkelijk worden opgespoord met deze app.

Metal Detector verandert je iPhone in een metaaldetectorEen metalen object kwijt? Met de app Metal Detector en je iPhone zou je deze binnen zo weer terug moeten kunnen vinden. De app maakt gebruik van het kompas van de iPhone en zoekt naar storingen om metaal te detecteren. Metal Detector is niet geheel foutloos, maar kan echt behulpzaam zijn als je iets van metaal aan het zoeken bent. Vooral in open omgevingen met weinig metaal in de buurt lijkt de app zeer goed te werken.


De app lijkt het beste te werken als je met de bovenkant van je iPhone, daar waar de audio-uitgang zit, naar objecten wijst. Hoe dichterbij je komt, hoe beter deze lijkt te werken. Als de app niet goed reageert kan je de gevoeligheid van de meter aanpassen. Vooral magnetisch metaal lijkt goed op te vallen bij de app. Ben je je sleutels kwijt en heb je niets anders dan je telefoon bij je dan kan Metal Detector je gratis uit de brand helpen.

Downloaden: Metal Detector (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.