iPhone 5 prototypes: metalen achterkant, groter scherm, toch NFC?

De iPhone 5 krijgt een metalen achterkant en een veel groter scherm. Qua uiterlijk gaat de iPhone 5 op de iPhone 4 lijken. Bovendien zou de NFC-chip toch ingevoerd worden.

iphonesEen bron binnen Foxconn heeft informatie gegeven over de volgende generatie iPhone. Het komt overeen met eerder gelekte details: de iPhone 5 ziet er in grote lijnen hetzelfde uit als de iPhone 4, op twee details na: materiaal en schermgrootte. De iPhone 5 houdt hetzelfde formaat en uiterlijk, maar heeft een metalen achterkant in plaats van glas. Eerdere berichten over en gebogen achterkant worden door de bron van Foxconn ontkend. De achterkant gaat qua materiaal eruit zien zoals we van de eerste generatie iPhone uit 2007 gewend zijn. Het is nog onduidelijk welke metaalsoort wordt gebruikt: aluminium, Liquid Metal of iets anders.

Ook zou het scherm op de iPhone 5 groter zijn, zoals al eerder is gespeculeerd. De schermgrootte is alleen genoemd door Digitimes (4 inch) en niet door andere bronnen. Ook deze keer weet de bron niet exact hoe groot het scherm gaat worden. Bronnen van 9to5mac hebben nog geen foto’s van werkelijke apparaten, maar het zou daarbij ook om prototypes gaan waaruit je alleen maar kunt afleiden in welke richtingen Apple denkt. Andere geruchten: het scherm zou de hele voorkant van de iPhone bedekken en er komt een dual-core chip in (net als de iPad 2).

Ook terug van weggeweest: het gerucht dat de volgende generatie iPad een NFC-chip zal bevatten. Een verslaggever van Forbes beweert nu dat Apple toch een NFC-shp in de iPhone 5 gaat inbouwen. Eerder klonken geluiden dat Apple NFC voorlopig even gaat overslaan, omdat er nog geen standaard voor contactloos betalen in de bedrijfstak is. Forbes sprak een ondernemer die van een vriend bij Apple de informatie doorgespeeld had gekregen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2011, 11:59
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, metaal, nfc, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.