Word On: de vervanger van Wordfeud?

Word On is het volgende online woordspel met een Nederlands woordenboek na Wordfeud. Het spel is beschikbaar voor de iPhone en Android en heeft alle ingrediënten om een groot succes te worden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Word On header iPhone iPod touchHet is precies twee weken geleden dat het online tekenspel Draw Something volledig bezweek onder de gigantische aandacht van iPhone- en Android-bezitters die het spel wilden proberen. Nu dient het volgende online spel met hoge potentie zich alweer aan. Word On is een nieuw woordspel dat je, net als Wordfeud, om beurten met de tegenstander speelt. Je hebt opnieuw een plankje met letters die je kan gebruiken om woorden te maken, maar het spelbord van Scrabble is achterwege gelaten. Word On is gemaakt door het Nederlandse UnitedGames en dat betekent dat er ook een Nederlands woordenboek in het spel zit.

Word On is een nieuw spelprincipe, maar het is zo simpel te begrijpen dat het in één scherm wordt uitgelegd. Voor je ligt een plank met zeven letters die elk een eigen waarde hebben. Met die letters maak je een zo waardevol woord op de zeven vakjes erboven. Een paar van die vakjes kunnen je score flink ophogen door ze te gebruiken. Sommige vakken verdubbelen of verdrievoudigen de waarde van een letter en het laatste vakje geeft tien bonuspunten omdat je een lang woord hebt gelegd.

Nu komt de twist in het spel. Er zijn ook nog twee donkerblauwe vakjes met het logo van het spel erop. De letters die je op die vakjes legt, schuiven door naar de tegenstander en worden diens bonusletters. Bonusletters die je niet gebruikt in een beurt, gaan van de score van je nieuwe woord af. Gebruik je de bonusletters echter allebei; dan krijg je een flinke bonus voor je woord. Na elke beurt wordt je letterplankje opnieuw aangevuld. Degene die de meeste punten heeft verzameld als er geen nieuwe woorden meer kunnen worden gemaakt, wint het spel.

Je moet daardoor nogal wat rekening met dingen houden als je een woord legt. Allereerst moeten de waardevolle letters op de letterwaardes, daarnaast wil je beide bonusletters in het woord verwerken en als het ook nog even kan; geef je zelf lastige bonusletters aan je tegenstander. Als je slechte letters hebt, zit je met de gebakken peren. In het optiemenu kun je er dan voor kiezen om twee willekeurige letters op je plank te vervangen. De ingeleverde waardes gaan van je score af én de waarde van de ongebruikte bonusletters wordt ook nog eens van je score afgetrokken. Als je geen goede bonusletters aangereikt krijgt, kan het zo zijn dat je enige beurten zonder bruikbare letters zit. Gelukkig ziet de tegenstander niet welke letters er op je plank liggen.

Op het moment van schrijven verdient Word On hulde voor de verbindingssnelheid. Word On maakt gebruik van een eigen pushsysteem omdat het spel ook voor Android beschikbaar is, en dat werkt tot dusver razendsnel. Je krijgt ogenblikkelijk een melding als je aan de beurt bent en er zijn geen lange wachttijden als je het spel opent. Je komt meteen in het knaloranje hoofdmenu en ziet meteen welk woord de tegenstander heeft gelegd als je in een spel komt. Let wel: Word On is drie dagen uit en nog niet door het grote publiek opgepakt.

Er is alleen een gratis versie beschikbaar van Word On. Daar zitten reclames in, maar enkel onder het hoofdmenu en die storen niet. Ook op het aantal potjes dat je tegelijk speelt, staat geen limiet. Je hoeft dus niet de portemonnee te trekken voor extra betaalde functies. Sterker: het kan niet eens.

Word On is dus gratis, verkrijgbaar voor de iPhone en Android, is een fris en pittig woordspel én bevat een Nederlands woordenboek. Alle ingrediënten voor een groot succes zijn aanwezig.

Downloaden: Word On (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2012, 22:42
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen draw something, woordspel, wordfeud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.