Spruit helpt kinderen eten met de iPhone

Met Spruit leer je kinderen eten aan de hand van vragen op de iPhone of iPod touch. De meeste kinderen beantwoorden graag vragen goed en voor elke vraag krijgen ze nu een hap.

Spruit leren eten met appDe iPhone als hulpmiddel bij de opvoeding. Maandagochtend zagen we het al aan Douchebag Jar, een app waarmee je de virtuele pot moet spekken als je vloekt. Spruit is een ander, misschien iets minder betuttelend, hulpstuk. In de app krijg je allerlei vragen op het scherm die je aan een kind kan voorleggen. Voor elke vraag die het kind goed beantwoordt, krijgt het kind een hap van het zo gevreesde avondeten.


Het is een psychologisch trucje, valt te lezen onder de informatie-knop in de app. De meeste kinderen beantwoorden vragen maar al te graag goed. In deze app wordt dat ‘beloond’ met een hap van het eten, maar als het aan de applicatie ligt, nemen kinderen die hap dan opeens voor lief. Spruit nieuwe vragen tweetenJe dient het kind nadrukkelijk te laten weten dat ie geen hap krijgt bij een verkeerd antwoord. En: het is heel belangrijk dat alle positieve aandacht bij het beantwoorden van de vraag ligt en dus niet bij het nemen van de hap.

Bovenin het beeld staat de vraag die je kan stellen. Daaronder staan drie knoppen. Antwoord laat (voorbeelden van) het antwoord zien, fout en goed leveren een geanimeerde reactie van een pratende spruit op. Met een hoog stemmetje doet die vreugdekreetjes of uitspraken als ‘Oh nee!’ – waarbij de laatste natuurlijk klinkt als het kind géén hap eten mag nemen. Na de goed of fout knop, komt de volgende vraag in beeld en gaat de strijd om het lege bord verder. Mocht je nou tig keer dezelfde vragen tegenkomen, dan kan je zelf in de app nieuwe vragen insturen via twitter.

Downloaden: Spruit (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.