Sp!ts krant: gratis dagblad heeft nu ook officiële iPad-app

De gratis Nederlandse krant Sp!ts heeft een eigen iPad-app uitgebracht waarin je het dagblad kan lezen. Het laatste nummer wordt automatisch gedownload en je kan bladeren door de krantenlayout en een iPad-weergave.

Spits krant op de iPadHet is bijna mosterd na de maaltijd gezien je de gratis krant al in AKO MagWorld en Paperboy kan downloaden, maar Sp!ts heeft nu ook een eigen applicatie voor de iPad en iPhone uitgebracht. De app heeft wel wat voordelen ten opzichte van de concurrenten. Zo wordt het laatste nummer automatisch snel gedownload en kun je met een inhoudsbalk vlot naar verschillende rubrieken van de krant. Ook kan je artikelen in een aparte iPad-layout bekijken.

De iPad-layout zet de foto en tekst uit een artikel naar voren en laat die als het ware over de pagina zweven, waardoor je zonder afleiding alleen de tekst kan lezen. Helaas gaat dat nog niet altijd goed. Zowel in de rubrieksnamen en als in de koppen en vetgedrukte onderdelen van teksten, gaat het nog wel eens fout met het spatiegebruik.

Sp!ts heeft voor snelheid gekozen ten opzichte van de leesbaarheid in de eigenlijke krantenlayout. Je kan een krantenpagina wel inzoomen, maar eigenlijk zijn alleen de voorste en achterste pagina goed leesbaar als je ze inzoomt. Spits krant iPad staande houdingAlle middenpagina’s delen het beeldscherm met de pagina ernaast en zijn niet zo ver en duidelijk te zoomen. Met een enkele tik erop kom je op in de iPad-layout terecht. Met een knop op de Lijstweergave rechts bovenin, ontdoe je de krant zelfs helemaal van de papieren uitstraling en zie je enkel de berichten van een rubriek onder elkaar opgesomd; klaar om aangetikt en gelezen te worden. Helaas kan je aan de koppen aan de linkerkant van het scherm niet zien of je met een lang of kort artikel te maken hebt. Erg handig is de functie om met een pinch-to-zoom beweging de tekst te vergroten of te verkleinen.

Afhankelijk van de voorkeur of je artikelen liever leest in een krantenlayout of een die op de iPad is aangepast maar niet vlekkeloos is, kan Sp!ts krant een welkome download zijn ten opzichte van de eerdere mogelijkheden om de gratis krant digitaal te lezen.

Downloaden: Sp!ts krant (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2012, 19:46
Categorieën Kiosk, Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen gratis, hoesje, kranten, metaal, spits

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.