Instagrab: bekijk en download Instagram-foto’s op iPad

Instagram is niet voor de iPad, maar Instagrab wel. Daarmee bekijk en download je foto's en video's van het sociale netwerk.

Instagrab iPhone iPad Instagram foto's downloadenIs het niet onverteerbaar dat Instagram nog steeds niet op de iPad is uitgekomen? Met Instagrab heb je nu in ieder geval een fraaie applicatie om foto’s op het sociale netwerk mee te bekijken, erop te reageren en ze te downloaden als je dat leuk vindt. De van oorsprong iPhone-app is nu overgewaaid naar Apple’s tablet, meteen ook met de nieuwe mogelijkheid ook video’s te bekijken en te downloaden. Je kan ook een slideshow van foto’s binnen een categorie in beeld toveren, zodat de iPad een digitaal fotolijstje wordt.

Instagrab foto-opties iPadOp iPhoneclub schreven we al eerder over Instagrab en waren we er enthousiast over. ‘De app klopt tot in de puntjes’, sloten we af na onze test. Op de iPhone is het vooral bijzonder dat je foto’s en video’s ook kan downloaden in plaats van alleen bekijken. Op de iPad is het ook een mooie, rustige applicatie om de beelden van het netwerk gewoon mee door te scrollen. Dat kan op allerlei manieren: of je foto’s nou in tegeloverzichten of fullscreen bekijkt, je kan er lekker doorheen vegen.

Je kan op allerlei mogelijke manieren foto’s en video’s ophalen in Instagrab, als je maar een Instagram-account hebt waarmee je inlogt. De Feed toont foto’s van de mensen die je zelf volgt, Location gaat op zoek naar kiekjes uit de buurt, Me toont eigen platen (die je niet zelf kan uploaden in Instagrab trouwens: dat verbiedt Instagram) en Liked biedt een overzicht van alle foto’s waarbij je ooit op een hartje drukte. Popular spreekt voor zich en dan is er de sectie Bookmark. Die verdient wat toelichting. Je kan foto’s op een pagina gemakkelijk samen selecteren in Instagrab om zo als het ware je eigen albums te maken, buiten de Like-functie van het sociale netwerk zelf om. Die vind je terug in Bookmark, klaar om eenvoudig in één keer te downloaden. Als laatst ontbreekt natuurlijk ook de zoekfunctie niet.

Instagrab foto's met hoofdmenu

Instagrab heeft in de nieuwe versie 2.0 voor iPad en iPhone ook nog andere verbeteringen gekregen. Foto’s die je in volledig scherm bekijkt laten meer informatie dan voorheen zien. Er zit een wachtwoordbeveiliging op die je kan activeren, de ‘cache’ (balast van de ingeladen foto’s) kan worden opgeschoond en de applicatie onthoudt je zoekgeschiedenis. Dat ligt misschien ook wel weer in lijn met de wachtwoordbeveiliging.

Downloaden: Instagrab (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2013, 10:38
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.