Mediaspeler VLC voor iOS nu te downloaden

VLC voor iOS is nu te downloaden op iPhone en iPad. De videospeler kan veel formaten aan en films uploaden kan ook op meerdere manieren.

vlc-ipadZoals gisteravond al werd aangekondigd is de officiële VLC-app voor iOS nu te downloaden. De gratis app speelt films en tv-series in de meest gangbare formaten af, zonder dat je hoeft te converteren. Het afspelen van een 1080p-film op een iPad mini gaat echter wel moeizaam: je krijgt een melding dat het afspelen mogelijk langzaam verloopt. Op de derde en vierde generatie iPad en iPhone 5 werkt het beter.

vlc iphoneDe belangrijkste functies van de nieuwe VLC-app:

  • Wi-Fi-uploads: Je kunt video’s direct via een webbrowser op Mac of pc uploaden naar de iOS-versie van VLC.
  • Dropbox-integratie: Je speelt video’s direct vanuit Dropbox af, of download het bestand eerst om offline te kunnen afspelen.
  • Downloaden van het web: Elk bestand van elke webserver kun je downloaden om offline te kunnen afspelen.
  • Netwerkstreaming: Net als bij AirVideo kun je films en series streamen via het netwerk. Elke netwerkstream die door de VLC-mediaspeler op de desktop wordt ondersteund, werkt ook in de app.
  • Integratie met apps van derden: Apps die deelfuncties bevatten, kunnen ook VLC voor iOS gebruiken.
  • Videofilters: Je kunt de instellingen van de video tijdens het afspelen aanpassen, bijvoorbeeld helderheid, verzadiging en gamma.

Gratis en open source

Het gaat hier om een compleet nieuwe app, die volledig vanaf de grond opnieuw is opgebouwd. In 2010 was er al een VLC-app voor de iPhone, maar die werd in januari 2011 uit de App Store gehaald vanwege problemen met de licentie, de GNU General Public License (GPL). Er werd originele code van de desktopvariant gebruikt, maar dat botste met de voorwaarden van de App Store. De nieuwe VLC-app voor iOS is open source en wordt uitgebracht onder twee licenties: Mozilla Public License Version 2 en GNU General Public License Version 2 en hoger. Dat moet voorkomen dat er weer discussies over auteursrechten ontstaan.

Nieuw, maar ook vertrouwd

De nieuwe VLC-app lijkt veel op de app uit 2010. Heb je de oude app nog, dan zul je de app opnieuw moeten installeren, want er komen geen updates meer uit van de oude app. In de nieuwe app kun je meteen je weg vinden, maar je treft er ook een aantal nieuwe functies aan zoals uploads via Wi-Fi.

De app is geschikt voor iPhone, iPod touch en iPad vanaf iOS 5.1. Als je in de App Store naar ‘VLC’ zoekt krijg je meerdere apps te zien. Zorg dus dat je de juiste te pakken hebt en gebruik onderstaande rechtstreekse downloadlink. De app heet ‘VLC for iOS’.

Downloaden: VLC for iOS (gratis, universeel, iOS 5.1+)

vlc media player

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 juli 2013 om 10:34
Onderwerpen
,
Categorie
Amusement
30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.