Evernote voor iOS krijgt Skitch-ondersteuning en gerelateerde notities

Evernote voor iOS heeft een update gekregen met Skitch-integratie, zoeken naar gerelateerde notities en synchroniseren van snelkoppelingen.

evernote announcementsEvernote voor iOS heeft een flinke update gekregen, met als belangrijke punten het synchroniseren van snelkoppelingen, integratie met Skitch voor het bewerken van afbeeldingen en PDF-bestanden en een nieuw hulpmiddel voor gerelateerde notities. Versie 5.4 van Evernote maakt het daardoor makkelijker voor gebruikers om notities te ontdekken en terug te vinden. Met de update brengt Evernote twee apps dichter bij elkaar: Evernote voor het maken van snelle notities en Skitch voor het bewerken van plaatjes.

Skitch kwam door een overname in handen van Evernote en is bedoeld om afbeeldingen te voorzien van markeringen, bijvoorbeeld pijltjes, vakjes en teksten. Het is vergelijkbaar met de pas verschenen app Bugshot voor iOS, maar heeft een wat algemenere insteek: niet alleen voor ontwikkelaars, maar ook voor gewone gebruikers. Met de nieuwe app is het mogelijk om direct vanuit de iOS-app van Evernote een bewerking in Skitch uit te voeren. Je moet beide apps dan wel geïnstalleerd hebben. Premium-gebruikers hebben bovendien de mogelijkheid om PDF-bestanden te voorzien van annotaties.

evernote relatedIn een blogposting op de website legt Evernote uit hoe de nieuwe functie voor snelkoppelingen werkt. Deze functie heette voorheen ‘Favorites’. Je voegt een notitie toe aan de snelkoppelingen/shortcuts-tab door op het stericoontje te tikken. Deze bevindt zich aan de onderkant van de notitie. Je kunt ook een snelkoppeling naar een notitieboek maken door deze te openen en op de Shortcuts-tab te tikken. Overigens kun je bij een notitie ook gewoon swipen om een snelkoppeling te maken.

Recent geopende notities zijn voortaan zichtbaar aan de onderkant van de pagina, zodat je makkelijker tussen twee of meer notities kunt multitasken. Alleen voor Premium-gebruikers is er toegang tot gerelateerde notities. Dit houdt in dat je bij het zoeken meteen toegang krijgt tot notities die verband houden met de getoonde notitie.

Tenslotte nog een laatste functie: accouncements. Dit bevat tips en trucs die Evernote op het bedrijfsblog heeft geplaatst. Je kunt ze nu via de app doorbladeren door op een trompetsymbooltje te tikken.

Downloaden: Evernote (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2013, 9:23
Categorie Productiviteit
Onderwerp evernote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.