Maker Candy Crush Saga klaagt ontwikkelaar vermeende kloongames aan

Candy Crush Saga-ontwikkelaar King heeft de maker van kloongames aangeklaagd. Het betreft Pet Rescue Saga en Farm Heroes Saga.

Pet Rescue Saga opvolger Candy Crush SagaCandy Crush Saga-ontwikkelaar King heeft mede-gamesmaker 6Waves aangeklaagd. Volgens King heeft 6Waves twee games gekopieerd, Farm Heroes Saga en het voor iOS beschikbare Pet Rescue Saga. De gelijkenissen tussen deze spellen en 6Waves’ Farm Epic en Treasure Epic zouden zo veeltallig zijn, dat er volgens King-medeoprichter Riccardo Zacconi sprake is van regelrecht kopieerwerk. Volgens Zacconi een gevaar voor de game-industrie.

6Waves denkt echter niet dat de beschuldigingen van King standhouden. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat de de puzzelelementen in hun games inmiddels zo universeel zijn, dat het niet mogelijk is om hier auteursrecht voor te bezitten. Dat het lastig kan zijn om een spelprincipe voor jezelf te houden bleek eerder in de App Store al, toen het iOS-spelletje Ninja Fishing een spelconcept van het Nederlandse Vlambeer imiteerde. Nog voordat zij Ridiculous Fishing uit konden brengen. Veel van de elementen in spellen van King zijn inderdaad te vinden in andere puzzelspellen. Volgens King gaat het ditmaal echter niet alleen om gameplay-elementen. In screenshots zet de game-ontwikkelaar hun spellen naast die van 6Waves, om het aantal gelijkenissen aan te tonen.

Hoewel één van King’s games in de App Store verkrijgbaar is, lijkt het er op dat 6Waves de mogelijke klonen niet voor iOS heeft uitgebracht. 6Waves heeft echter wel de nodige App Store-games op zijn naam staan, waaronder Picasso Pop.

Gamasutra wijst ons er op dat rechtszaken zoals deze niet zeldzaam zijn in de game-industrie. King heeft dit echter zelden gedaan.

Downloaden: Candy Crush Saga (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Farm Heroes Saga Farm Epic

Pet Rescue Saga Treasure Epic

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2013, 17:34
Categorie Games
Onderwerpen candy crush saga, kingdom, pet rescue saga

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.