Ik hou van Holland app: quiz van RTL op iPhone

TV-programma Ik hou van Holland heeft een iPhone, iPad en Android app uitgebracht waarin je vragen beantwoordt tegen vrienden. Is het leuk?

Ik hou van Holland app iPhone iPad online quizWat de publieke omroep met De Slimste Mens kan, kan RTL toch zeker ook? Het populaire zaterdagavondprogramma Ik hou van Holland heeft een eigen iPhone-app gekregen waarin je vragen beantwoordt en je eigen intelligentie test tegen andere online spelers. Je speelt tegen vrienden via Facebook of onbekenden en test je kennis op vier verschillende fronten: amusement, sport, taal en grabbelton. Natuurlijk gaan alle vragen over Nederland.

Onhandig

De opgewekte ‘Jaaa!’ van presentatrice Linda de Mol moet je zelf bedenken bij goed beantwoorde vragen, maar dat is maar goed ook. Het duurt namelijk niet lang voordat het eerste minpunt van Ik hou van Holland om de hoek komt kijken. Het geluid kan niet uit. Je hoort altijd een geklap en kort introdeuntje bij het opstarten, een goed antwoord gaat altijd gepaard met een belletje en bij een slecht antwoord hoor je zelfs het uitgesponnen geloei van een koe. Irritant. En als we toch aan het zeuren zijn: spelletjes die je bent gestart tegen willekeurige tegenstanders komen niet terecht in het overzicht van spelletjes totdat zij antwoord geven en verschillende pagina’s laden schokkerig en voelen als mobiele webpagina’s. De grootste slordigheid is dat je de app even helemaal opnieuw moet opstarten als je net een vereist RTL ID in de app hebt geregistreerd. Anders zie je in de applicatie alleen een bevestiging van je mailadres, maar kan je verder geen kant op. Niet erg handig of sjiek.

Ik hou van Holland nieuwe quiz Ik hou van Holland open spelletjes

Rondes van vijf vragen

Je hoeft geen RTL ID aan te maken om Ik hou van Holland op de iPhone te kunnen spelen. Je kan ook een oefenpotje spelen. Het spel is dan alleen niet zo uitgebreid of leuk. Je kiest een van de vier categorieën vragen en beantwoordt dan vijf vragen die je worden gesteld binnen de tijdslimiet. Het is dezelfde opzet als die van één ronde in een online potje. Daarin beantwoord je ook steeds vijf vragen. Onderin zie je aan de tulpjes in de witte vakjes welke vragen je goed en fout hebt. Als je allebei evenveel vragen goed hebt, wint degene die in de minste tijd antwoordde de ronde. Tijdens het spelen word je bovenin beeld met je eigen score en die van de tegenstander geconfronteerd. Dat hoogt de spanning flink op. Je kan zoveel rondes spelen als je wilt.

Snel en spannend

Net als andere quizzen op de iPhone duurt het niet lang om te ontdekken dat ook Ik hou van Holland spannend is als je tegen iemand van je eigen niveau speelt. Net als in het televisieprogramma vraagt de applicatie je van alles over redelijk actuele Nederlandse gebeurtenissen, maar zijn er ook vragen waarvoor je wat dieper moet graven. In de categorie Taal krijg je bovendien spellingsvragen. Net als altijd kies je daarbij uit vier verschillende antwoorden. Het zijn altijd meerkeuzevragen en omdat de timer bovenin onverbiddelijk doortikt, blijft de vaart lekker in het spel. Wel moet je ook hier opletten door het wat plots en schokkerig laden van nieuwe pagina’s, dat je niet zomaar op een volgend antwoord drukt waarvan je de vraag nog niet hebt gelezen.

Ik hou van Holland categorieën Ik hou van Holland meerkeuzevraag

In de prijzen

De afwerking van de Ik hou van Holland app voor de iPhone en iPad (hij is er overigens ook voor Android) laat te wensen over, maar de inhoudelijke ingrediënten zijn sterk. Het blijft leuk om je kennis te testen tegenover andere spelers, het Nederlandse thema heeft zich allang bewezen en hand in hand met de uitzendingen zijn er dadelijk ook nog prijzenrondes. Elke week kan je daarmee dezelfde prijs als in het tv-programma winnen. Het moet raar lopen als Ik hou van Holland app géén groot succes wordt.

Downloaden: Ik hou van Holland app (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2013, 17:45
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.