MacFan voortaan ook als iPad-magazine

MacFan is voortaan ook op de iPad te lezen. Het bekende Mac-magazine kost 7,99 euro per nummer en is vanaf nummer 100 te bekijken, inclusief zoekfunctie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

macfan ipadHet bekende Mac-tijdschrift MacFan is vanaf vandaag ook op de iPad te lezen. Het digitale magazine is beschikbaar in de Kiosk van Apple en is gratis te lezen voor abonnees van het papieren magazine. Nieuwe lezers kunnen een gratis kennismakingsnummer downloaden, daarna betaal je €7,99 per nummer of €39,99 voor een jaarabonnement. Dat is hetzelfde prijsniveau als de papieren uitgave, maar daar heeft de uitgever een verklaring voor: de productiekosten zijn net zo hoog als bij de papieren uitgave. Er komt geen drukwerk en verspreiding aan te pas, maar door de 30% afdracht voor digitale distributie via Apple’s Kiosk zijn de kosten om het magazine te maken vergelijkbaar met de extra kosten voor het maken van een papieren editie. Vandaar dat de prijs hetzelfde is.

Woon je buiten Nederland en België, dan heb je MacFan voortaan sneller en goedkoper in bezit. Elk nummer is 12 tot 15MB klein en als je eenmaal een nummer hebt gedownload kun je het offline lezen. De digitale versie van MacFan is te doorbladeren als een PDF-magazine. De in eigen huis ontwikkelde app bevat alle edities vanaf nummer 100, waarbij je via de zoekfunctie oude artikelen snel kunt terugvinden. Ook het actuele nieuws van MacFan.nl is in de iPad-app terug te vinden. In de loop van vandaag komt het magazine beschikbaar in de App Store. We zullen dan een rechtstreekse downloadlink opnemen in dit artikel.

Downloaden: MacFan (gratis, in-app aankopen, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2012, 10:40
Categorie Kiosk
Onderwerpen macfan, magazine, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.