Kitchen Knife Skills: keukenmessen leren gebruiken op iPhone en iPad

Kitchen Knife Skills is een app waarmee je leert messen in de keuken te hanteren. De app bevat diverse filmpjes, foto's en uitleg over het gebruik, bewaren en slijpen van messen.

kitchen knife skillsKitchen Knife Skills is een app waarmee je leert om keukenmessen te hanteren, gemaakt door kookboekenschrijfster Sarah Copeland, bekend van The Food Network. Je leert in 36 video’s in HD-kwaliteit hoe je uien, tomaten, gevogelte, vlees en ander voedsel moet snijden en hakken. De lessen zijn interactief en voorzien van stapsgewijze foto’s. Je krijgt uitgebreid uitleg welke messen je moet kopen en welke termen je moet gebruiken om als kenner indruk te maken. De app is momenteel afgeprijsd van €2,69 naar €0,89, ruim op tijd voor het vele snij- en hakwerk dat er tijdens de kerstdagen aankomt.

De app legt uit waarom sommige missen tientallen euro’s kosten terwijl je ze ook voor een paar euro’s kunt kopen. Sarah Copeland legt samen met Jane Kirby uit hoe je messen vasthoudt, de basis snijtechnieken, keuze van de snijplank, voorkomen van voedselvergiftiging en natuurlijk ook hoe je razendsnel een wortel in plakjes snijdt. Ondertussen steek je ook nog wat andere tips op voor de keuken. De laatste twee onderdelen van de app gaan over het schoonmaken, slijpen en bewaren van messen. De video’s zijn kort genoeg om niet in slaap te vallen en tegelijk is de informatie aardig diepgaand.

Downloaden: Kitchen Knife Skills (tijdelijk €0,89, normaal €2,69, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2012, 22:14
Categorie Lifestyle
Onderwerp keuken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.