Lounge Buddy voor iPhone wijst de weg naar luchthavenlounges

Lounge Buddy is een app die luchthavenlounges in kaart brengt. Waar zijn de plekken op vliegvelden waar je even rustig kunt zitten, douchen en een drankje nemen?

lounge-buddyEen luchthavenlounge heeft voor veel mensen iets mysterieus. Je moet veel vliegen of lid zijn van een bepaalde club om er te mogen rondhangen, toch? Niet helemaal. Er zijn ook airport lounges waar je tegen betaling naar binnen kunt. Ben je gestrand op de luchthaven, dan kan het $30 of $40 waard zijn om lekker te kunnen zitten. Is het niet vanwege de gratis snacks, dan toch wel vanwege de gratis Wi-Fi, kranten, tv’s of zelfs een verfrissende douche. Lounge Buddy is een app die het aanbod van luchthavenlounges inzichtelijk maakt en die een mooie aanvulling is op apps als GateGuru. In GateGuru vind je waar de dichtstbijzijnde Starbucks of krantenkiosk zich bevindt, in Lounge Buddy lees je alles over lounges waar je met gelijkgestemden kunt zitten, ver van het lawaai en de haastige reizigers.

Maar voordat je aan de slag kunt met deze app zul je eerst een tuturial moeten volgen en je eerste reis invoeren. Alleen de grote luchthavens staan erin, want op de luchthaven van het Griekse eiland Kos hoef je niet teveel comfort te verwachten. Maar Amsterdam, Frankfurt, Detroit of Baltimore staan er allemaal in. Je vult in welke creditcards en lidmaatschappen je hebt, waarbij opvalt dat alleen het hebben van een MasterCard of VISA-card nog weinig gratis privileges geeft. Ben je Elite-member bij één van de grotere luchtvaartmaatschappijen, dan schiet het al wat meer op. Als gewone reiziger zul je je moeten focussen op de veelal onafhankelijke lounges.

lounge-buddy-amsterdam lounge-buddy-frankfurt

Voor $40 loop je bijvoorbeeld binnen bij de Independent Sky Lounge Club in Frankfurt, waar je gratis Wi-Fi, bier, wijn, cocktails, snacks en kranten vindt. De lounge is open van 8:00 tot 20:00 uur en je mag er de hele dag zitten. Samen met andere bezoekers kun je reviews achterlaten, foto’s delen of een probleem rapporteren. Er staat ook bij dat deze lounge zich in Terminal 2E na de security bevindt. Buiten de security vind je de LuxxLounge, die ook $40 per dag kost maar bovendien gratis printers, kopieermachines en doucheruimtes biedt. Soortgelijke informatie vind je over alle andere lounges in de app, zodat je tijdens moeilijke of stressvolle momenten (aansluitende vlucht gemist, reisgenoot moet terug om paspoort te halen, vlucht is uitgesteld vanwege sneeuwval) toch even rustig kunt bijkomen. De prijs van de meeste lounges ligt rond $30 tot $45 per dag, andere lounges zijn strikt afgeschermd voor eigen leden en ook niet toegankelijk als je met een pak dollars zwaait.

LoungeBuddy bevat informatie over de 60 grootste luchthavens ter wereld en is gratis te downloaden. Eenmalig $40 voor een lounge betalen op momenten dat je het jou uitkomt, kan aantrekkelijker zijn dan voor duizenden euro’s vluchten boeken, zodat je in het Elite-programma van een luchtvaartmaatschappij valt. Nu nog exclusief op iOS, maar straks ook op Android te krijgen.

Downloaden: Lounge Buddy (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2013, 11:12
Categorie Reizen
Onderwerpen gateguru, vliegtuig, vliegveld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.