SXSW: Lonely Planet Austin (Texas) en muziek gratis

Lonely Planet Austin (Texas) is tijdelijk gratis omdat de conferentie SXSW is begonnen. De Lonely Planet-gids bevat een offline kaart en talloze nuttige plaatsen en leuke activiteiten.

austin lonely planetIn Austin gaat deze week SXSW (South by Southwest) van start, een gigantische conferentie over muziek, film en interactieve ontwikkelingen. Wie plannen heeft om naar Texas af te reizen, kan uit de App Store nu de gratis Lonely Planet-gids voor Austin downloaden. Lonely Planet geeft wel vaker gidsen weg, als ze aanleiding daartoe zien. Deze gids leidt je de weg naar restaurants en bars, winkels en interessante buurten van de ‘barbecue-hoofdstad’ van de wereld.

austin lonely planet iphoneDe app bevat offline kaarten van de complete stad. Ook zijn er interactieve kaarten, waar je vaak wel een dataverbinding voor nodig hebt. Lonely Planet geeft suggesties voor honderden plaatsen die je kunt bezoeken en activiteiten die je kunt gaan doen. De gids is voorzien van professionele foto’s en teksten die zijn aangeleverd door een eigen redactieteam.

Apple zelf is in Austin ook van de partij: ze hebben een tijdelijke winkel geopend in de buurt van de conferentie. Ongetwijfeld zullen er veel bezoekers zijn die een bezoekje aan SXSW willen combineren met de aankoop van een iPad 2. In Austin zijn al twee Apple Stores gevestigd, die nu worden ondersteund door een extra winkel die gedurende twee weken blijft staan. Morgen gaat de winkel open, ruim op tijd voor de officiële verkoopstart van de iPad 2 om 17:00 uur lokale tijd. SXSW duurt van 11 tot 20 maart.

SXSW: Featured ArtistsOmdat SXSW naast nieuwe ontwikkelingen op tech-gebied (Twitter en Foursquare zijn bekende namen die voor het eerst op SXSW werden geïntroduceerd) ook heel veel over muziek gaat (bizar veel optredens van bekende en minder bekende bands), heeft de organisatie in samenwerking met iTunes ook een muziekcompilatie van 21 nummers gratis beschikbaar gesteld. Helaas is deze alleen te downloaden via de Amerikaanse App Store, maar voor de geïnteresseerden: SXSW: Featured Artists.


Wie geïnteresseerd is in alle interessante ontwikkelingen, kan terecht op de verzamelblog van de Nederlandse afvaardiging van bloggers die dit jaar op het evenement aanwezig zijn.

Downloaden: Austin Lonely Planet (tijdelijk gratis, normaal €4,99)

Tipgever Lonely Planet: Michiel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2011, 9:15
Categorie Reizen
Onderwerpen lonely planet, reisgids, sxsw

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.