Sonic 2 voor iOS compleet vernieuwd en voorzien van nieuwe zone

Sonic the Hedgehog 2 voor iOS is compleet opnieuw ontwikkeld en daardoor geoptimaliseerd voor de iPhone, iPad en iPod touch.

Sonic 2 iconSega heeft een geremasterde versie van Sonic 2 uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. De game is compleet opnieuw voor iOS ontwikkeld en als update voor de eerder verschenen port beschikbaar gesteld. Een nieuwe zone genaamd de Hidden Palace Zone en de mogelijkheid om alle bazen achter elkaar te bevechten moeten de vernieuwde game voor oude fans ook interessant maken.

Sonic 2 verscheen in 2009 al in de App Store, maar het betrof toen een zeer directe port van het origineel voor de Sega Mega Drive. Sega bracht op soortgelijke wijze ook de eerste Sonic-game uit in de App Store. Fan en ontwikkelaar Christian Whitehead was niet blij met deze simpele ports van de oude Sega-spellen en besloot zijn eigen remaster van Sonic 1 in elkaar te zeggen. Deze kwam Sega op het spoor, waarna er een overeenkomst werd gesloten om de vernieuwde game officieel uit te brengen als update. Nu heeft Sega een vergelijkbare update uitgebracht voor Sonic 2.

Sonic 2 iOS 560

De toegevoegde Hidden Palace Zone is groot nieuws voor fervente Sonic-fans. Deze spelzone was gepland voor het origineel in 1992 maar werd geschrapt wegens tijdgebrek. Modders kwamen delen van dit gebied tegen in de code van de game en in fanspellen is de zone wel eens aan bod gekomen, maar dit is voor het eerst dat Sega de zone officieel toevoegt.

In Sonic 2 moet je in rap tempo door platformlevels rennen, rollen en springen, terwijl je ook zoveel mogelijk ringen en andere power-ups probeert te verzamelen. Na een bepaald aantal levels neem je het op tegen grote tegenstanders die maar op één specifieke manier uitgeschakeld kunnen worden.

Downloaden: Sonic the Hedgehog 2 (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2013, 13:57
Categorie Games
Onderwerp sonic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.