Menukaart in de buurt: vind restaurants in nabije omgeving op je iPhone

Menukaart in de buurt is een eenvoudige applicatie om snel restaurants en eetgelegenheden in de omgeving te zoeken. Helaas is de database van de iPhone-applicatie erg klein.

Menukaart in de buurt restaurants vinden op iPhoneSnel een restaurant met een specifieke keuken op geringe afstand vinden. Dat is de eenvoudige doelstelling van Menukaart in de buurt, een nieuwe Nederlandse iPhone-app van de gelijknamige website. Met de applicatie zoek je binnen een zelf in te voeren afstand op de soort keuken en het gerecht waar je zin in hebt. Op papier kan het niet sneller.

Het hoofdscherm van Menukaart in de buurt is eenvoudig gehouden. Zoek een soort keuken, vul optioneel een gerecht in waar je zin in hebt, geef aan of de iPhone je huidige locatie mag gebruiken (zo niet, dan vul je een plaatsnaam in), geef aan of de resultaten op een kaart of in een lijst moeten verschijnen en bepaal de straal waarin je wilt zoeken. Standaard staat die op 15 kilometer ingesteld, met een maximum van 60 kilometer en een minimum van 2.

Resultaten zijn op een kaart van Google Maps te zien en hebben daarop een rode of groene pinpoint. Groene pionnetjes bevatten uitgebreide informatie over een eettent en zijn voorzien van een foto, beschrijving en optioneel ook een menukaart die wordt weergegeven als PDF-bestand. De rode pionnetjes pakken wat kariger uit. Daarbij tref je een naam, adres en een link naar de website. Een telefoonnummer moet je ook ter plekke op de website achterhalen.

Het probleem bij Menukaart in de buurt is dat de app simpelweg niet uitgebreid genoeg is. We hielden een steekproef in hartje Amsterdam en zochten op Aziatische keukens in een straal van 15 kilometer, wetende dat er om de hoek al één restaurant zit dat zichzelf zo kwalificeert. Geen resultaten. In een volgende proef zochten we zonder voorkeur voor keuken op alle restaurants in Amsterdam in een straal van 60 kilometer. We kregen 30 resultaten, zonder zichtbaar onderscheid tussen de soort keuken op de kaart.

Het is leuk dat er een nieuwe Nederlandse applicatie is die naar restaurants in de omgeving kijkt. Qua mogelijkheden en botweg op gevonden resultaten, haalt de app het echter niet bij gevestigde partijen als Yelp (20 zoekresultaten op maximaal 0,7 kilometer afstand), IENS (tientallen resultaten op maximaal 250 meter afstand) en SpecialBite (tientallen resultaten op een kilometer afstand). Menukaart in de buurt is wél de meest overzichtelijke van de genoemde apps en kan bij sommige restaurants handig de menukaart laten zien, maar moet nog een veel groter bestand met eetgelegenheden krijgen om van waarde te zijn.

Downloaden: Menukaart in de buurt (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2011, 14:33
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen restaurant, specialbite, voeding, yelp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.