Daily Calendar: snel zien welke afspraken je vandaag hebt

Daily Calendar voor iPhone is een minimalistische agenda-app. Je ziet alleen afspraken van vandaag staan. Iets teveel afgeslankt misschien?

Daily Calendar iPhone minimalistische agendaHet minimalisme heeft verschillende categorieën apps voor zich gewonnen. Neem de todo-apps aan de hand van Clear, of denk aan weer-apps als Solar die alle informatie met alleen een veegbeweging laten zien. Daily Calendar voert het strippen van functies door in een andere categorie apps: de agenda. Een zo minimaal mogelijke agenda neerzetten met alleen een dagoverzicht, dat was de insteek achter de nieuwe app van Azurcoding. Voordat je verder leest, is het wellicht handig om te bedenken wat je in zo’n dagoverzicht zou willen zien.

Eén veeg

Daily Calendar laat alleen de afspraken zien die je voor die dag hebt staan. Net als in het al eerder genoemde Solar, volstaat een verticale veeg om alle beschikbare informatie op een dag door te nemen. Je veegt zo door de hele dag heen, bovendien gepaard met een vloeiende animatie. De tijdstippen waarop je een afspraak hebt staan, worden op de pagina in het wit weergegeven en als je er overheen veegt, zie je de naam van de afspraak staan en mag je aan de grootte van het witte vlak schatten hoe lang de afspraak duurt. Een exacte tijdaanduiding zie je bovenin beeld uitgeschreven staan zolang je de vinger op de afspraak houdt. De naam van de afspraak prijkt er, samen met de locatie ervan en daaronder lees je de begin- en eindtijd af.

Daily Calendar overzicht Daily Calendar afspraak van morgen

Summier

Je merkt pas hoe summier de informatie is die Daily Calendar biedt als je even geen vinger op het scherm legt. Bovenin zie je de eerstvolgende afspraak in beeld staan en je ziet hoeveel uren het nog duurt voordat het zover is. Dat is een grof cijfer: een half uur eerder en later kan hij nog zeggen dat een afspraak over vijf uur, bijvoorbeeld. Het is de eerste scheur in Daily Calendar, maar er zijn er nog meer. Veel meer. De tijdsaanduiding van de afspraak is 24-uurs, maar veeg je met je vinger over de dag en de app hanteert een AM-PM indicatie. De applicatie is slecht afleesbaar bij meerdere afspraken die elkaar overlappen en Azurcoding heeft zelfs besloten te snijden op de datum. Je kan dus niét zien welke dag of welke week het is in Daily Calendar.

Geen reden om terug te gaan

En het wordt nog erger: de applicatie biedt geen mogelijkheid om extra informatie te vinden over afspraken, niet met een druk op de afspraak bovenin en niet in het witte vlak van een afspraak. Een notitie of herinnering bij een afspraak gaat totaal verloren – het is zelfs helemaal niet mogelijk zelf een afspraak in te voeren in de app! De plusknop rechts bovenin beeld verwijst bij ons door naar de app Fantastical. Eenmaal daarin terecht gekomen, of in elke andere agenda-app die niét heeft gesneden op essentiële functies, is er geen enkele reden meer om terug te gaan naar Daily Calendar. Niet elk genre leent zich voor minimalisme.

Downloaden: Daily Calendar (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2013, 14:53
Categorie Productiviteit
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.