Lievelingslocaties opslaan met Pin Drop nog eenvoudiger en fraaier

Pin Drop voor iPhone was al een fraaie geotagging-app, maar is na de laatste update nog strakker en heeft handige nieuwe functies.

kaartPin Drop, een stijlvolle app waarmee gebruikers een bibliotheek kunnen aanmaken van hun favoriete locaties, heeft een flinke lik verf gekregen. De prijswinnende applicatie waarmee je locaties kunt opslaan, taggen, op een kaart weergeven en eventueel delen wordt regelmatig met Foursquare vergeleken, maar zit anders in elkaar. Locaties, de zogenaamde “pin drops”, kunnen zowel anoniem blijven als worden gedeeld. Je kunt dus wel door de app bladeren om te ontdekken wat andermans favoriete plaatsen zijn, maar je kan ook gewoon voor jezelf een mooie bibliotheek aanleggen, op een zo vrij mogelijke manier. De app was al fraai, maar is nu helemaal een plaatje.

In de vernieuwde app zie je voortaan niet alleen welke van de door jouw ingevoerde locaties dichtbij zijn, maar ook andere handige punten die je zoekt. Denk hierbij aan een pinautomaat, bakker, parkeergarage of café. Daarnaast is de nieuwe activiteitenfeed een van de meest in het oog springende nieuwe functies. Hier kun je alle pins die je hebt geplaatst, maar ook check-ins via Foursquare, Facebook en Instagram in een kleurig overzicht zien. Hiervoor moet je Pin Drop natuurlijk wel toestemming geven om aan deze sociale netwerken te koppelen. Wanneer je dat doet, kan je vanuit je activiteitenfeed een netwerk selecteren en op een leuke manier kijken waar jouw checkins zich op de kaart bevinden. Zo weet je bijvoorbeeld precies dat restaurantje waar je toen een Instagram-foto maakte weer te vinden, en zie je nog of het dichtbij is ook.

overzicht pin droppin toevoegen

Voor wie Pin Drop nog niet kent: de app is een leuke geotagging-app zonder vaste categorieën waaronder je locaties moet scharen, zoals “Restaurant” of “Museum”. In tegenstelling tot veel concurrenten kan je in Pin Drop dus ook “onze picknickplek” of “dat groene bankje in het park” pinnen als favoriete locatie. Leuk aan de app is dat dat je sinds november tags met anderen kunt delen. Als jij bijvoorbeeld graag restaurant-tips met mede-foodies uitwisselt maak je simpelweg een tag aan met “De beste restaurants van Amsterdam” en nodigt jouw vrienden uit om deze tag te gebruiken. Zo komen hun ontdekkingen ook in jouw bibliotheek te staan, onder een gezamenlijke tag.

Dit kan ook handig zijn om samen met anderen een evenement of reisroute te plannen: je laat iedereen zijn favoriete locaties pinnen en ziet meteen hoe ver deze ten opzichte van elkaar liggen. Je vindt deze optie als je een locatie opslaat. Vink dan “Restricted” aan en nodig vrienden uit of kies voor een publieke tag. Pin Drop is ook offline te gebruiken. Lees hier onze uitgebreide review van de app.

Downloaden: Pin Drop (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2014, 12:00
Categorie Reizen
Onderwerp geotagging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.