Let’s Play: nieuwe Nederlandse iPhone-app om samen te sporten

Let's Play is een nieuwe Nederlandse app om samen te sporten. Je geeft aan welke sporten je leuk vindt en Let's Play zoekt vrienden.

lets-play-iphone-2Let’s Play is een nieuwe Nederlandse app die je wil stimuleren om meer te gaan sporten in je eigen dorp of stad. De app brengt je in contact met mensen die dezelfde sporten leuk vinden, bijvoorbeeld frisbeeën, basketballen of tennis. Dat kunnen ook wildvreemden zijn. Bij het opstarten van de app geef je aan welke activiteiten je wilt gaan doen, bijvoorbeeld klimmen of volleyballen. De app brengt je vervolgens in contact met mensen in jouw buurt. Let’s Play werd vanmiddag tijdens een persbijeenkomst in Amsterdam gelanceerd – niet zo’n handig moment, aangezien elders in Amsterdam onder enorme media-aandacht het startschot werd gegeven voor Blendle.


Apps op samen te komen met anderen, het is natuurlijk al eens eerder gedaan. Specifiek voor voetbalwedstrijden, in de vorm van Fubles. Het eerder uitgebrachte Nederlands initiatief zoals Ketchupp richte zich op afspraken maken in het algemeen, en was niet echt succesvol. En een recent verschenen ontmoetingsapp met de naam Superb levert de voorspelbare reacties op: “Wat is er mis om elkaar gewoon even te bellen, als je wilt afspreken?” Maar de insteek van Let’s Play is toch anders: het gaat hier om afspreken met mensen die je nog niet kent. En het gaat niet om zomaar iets gaan drinken maar om gezellig te gaan sporten, dus de kans op ongemakkelijke stiltes is minder.

lets-play-iphone-1 lets-play-iphone-3

Een simpele gedachte en daar heeft de Amsterdamse ontwikkelaar Subtiel een simpele app aan gekoppeld. Na verleende toestemming voor pushberichten en je locatie van voorkeur, voer je een naam en mailadres in bij de app en geef je favoriete sporten in. Alles wat belangrijk is in de app, vind je daarna in één scherm. In your area zie je welke sportpartijtjes naar jouw smaak binnenkort worden gespeeld. Niks in de buurt? Dan schakel je naar local of zie je de meest nabije evenementen met nearest.

Het aanmaken van een evenement gaat helaas nog niet altijd goed in Let’s Play op het moment van testen. Het specificeren van een locatie op de kaart of satellietweergave is eenvoudig en ook een tijd aangeven kost geen moeite. Een tweede poging gaat het wel goed. Je ziet meteen je eigen avatar als een van de maximaal tien deelnemers, onder de locatie op de kaart.

Voor de gezelligheidssporter is een succesvol Let’s Play iets om naar uit te kijken. Omdat de app pushberichten verstuurt zodra er een evenement in jouw buurt van jouw favoriete sport wordt aangemaakt, krijg je ook een melding om te komen sporten als je de app niet gebruikt. Dus: opdat Let’s Play flink aanslaat.

Downloaden: Let’s Play (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.