Layar Reality Browser 4 in de App Store verschenen

Er is een nieuwe versie van de Augmented Reality Browser Layar in de App Store verschenen. Versie 4 brengt een opnieuw vormgegeven cameraweergave en ook wordt er nu gebruikgemaakt van de gyroscoop van de iPhone om de cameraweergave te stabiliseren.

LayarEr is een nieuwe versie van de Augmented Reality Browser Layar in de App Store verschenen. Layar is een van de eerste augmented reality-applicaties voor de iPhone. Bij augmented reality zie je bepaalde informatie, zoals bijvoorbeeld Twitter-followers of informatie over gebouwen, als een laag over de echte omgeving waarin je je op dat moment bevindt. Door middel van de camera van je toestel, het ingebouwde kompas en de GPS-gegevens kan informatie op basis van je locatie worden opgehaald. De camera neemt de echte omgeving waar en de augmented reality-app projecteert daar op je scherm de betreffende informatie overheen.

Met deze laatste update is Layar alweer aanbeland bij versie 4. Hierin is in de interface van de cameraweergave opnieuw vormgegeven. Ook maakt de applicatie nu gebruik van de gyroscoop van de iPhone 4. Hierdoor is het mogelijk om de cameraweergave te stabiliseren. De applicatie ondersteunt echter nog altijd niet het Retina Display van de iPhone 4 en laatste generatie iPod touch. Wel ondersteunt de applicatie nu nieuwe functies van layers.

Layar is een Nederlands bedrijf met zo’n veertig werknemers. Met meer dan 1 miljoen actieve gebruikers is Layar een van de populairste mobiele augmented reality-platformen. Naast de iPhone zijn er ook applicaties voor Android en Bada beschikbaar. Inmiddels zijn er duizenden ontwikkelaars die zogenaamde ‘layers’ ontwikkelen; het aantal layers bedraagt inmiddels meer dan 1500.

Downloaden: Layar (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2011, 13:00
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen augmented reality, layar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.