T-Mobile raadt NetwerkRadar-applicatie aan voor het melden van netwerkproblemen

Telecomoperator T-Mobile raadt in een sms-bericht iPhone-klanten om problemen met het T-Mobile-netwerk te melden middels de gratis applicatie NetwerkRadar.

3G-antenneTelecomoperator T-Mobile heeft klanten met een iPhone een sms-bericht gestuurd. Op zich is dat niet zo bijzonder, dat doet de telco immers wel vaker. Maar ditmaal adviseert T-Mobile haar klanten om de Nederlandse applicatie NetwerkRadar te gaan gebruiken. Toen afgelopen zomer de problemen met het netwerk van T-Mobile speelden, kwam deze applicatie ook al voorbij. Met de applicatie kun je op een eenvoudige manier problemen met je mobiele internetverbinding aan je operator melden. T-Mobile ziet de applicatie als een ‘welkome aanvulling’ op de reacties van klanten via andere kanalen als mail, webcare en klantenservice.

De volledige tekst van het sms-bericht luidt als volgt:

Beste klant, download nu gratis de NetwerkRadar app: http://bit.ly/cNGlBg. Deel je ervaring en help ons zo het netwerk verder te optimaliseren. Groet, T-Mobile

Bij het melden van een klacht moet je bij T-Mobile drie incidenten hebben meegemaakt, waarbij je gedetailleerde info moet geven: waar was je precies, hoe laat was het? Met de applicatie NetwerkRadar verzamel je deze informatie op een makkelijke manier. Zodra je merkt dat er geen internetverbinding is, start je de applicatie NetwerkRadar op. De app voert een test uit en registreert tijd en locatie. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken bij het invullen van het dekkingsformulier van T-Mobile.

Daarnaast is het mogelijk om vanuit de applicatie storingsgegevens naar de server van operator Oberon te sturen. Zij zorgen ervoor dat de melding bij de juiste provider terechtkomt. T-Mobile werkt al sinds juni samen met Oberon en kan deze feedback naar eigen zeggen inzetten voor de uitbreiding van het netwerk. Naast T-Mobile ondersteunt NetwerkRadar ook de netwerken van KPN (Telfort, Hi) en Vodafone. Ook de Belgische operators Belgacom, Mobistar en Base worden ondersteund.

Downloaden: NetwerkRadar (gratis)

Met dank aan @vlijmenlive voor de tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2011, 16:18
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen netwerk, sms, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.