Lastminute Dining: reserveer een tafeltje bij een restaurant [Update]

Lastminute Dining helpt je op je iPhone een reservering in een van 1000 aangemelde restaurants te doen. Daarbij krijg je 20 procent korting op de rekening.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Lastminute Dining voor iPhone applicatieDe website Lastminute Dining heeft een applicatie voor de iPhone en iPod touch uitgebracht waarmee je een tafeltje kan reserveren bij een restaurant. Je krijgt meteen twintig procent korting op de rekening, claimt Lastminute Dining. Dat geldt voor de website en de nieuwe applicatie. In beide kun je reserveren bij zo’n 1000 restaurants die zich hebben aangemeld voor de site. Ze zijn verspreid over heel Nederland en per etablissement wordt aangegeven wat voor een keuken een restaurant heeft. Er schuilt echter wat ons betreft wel een addertje onder het gras.

Reserveren via de applicatie Lastminute Dining is vrij eenvoudig. Zodra je een etablissement geselecteerd hebt, reserveer je een tafel en geef je het aantal personen binnen je gezelschap aan. Je hoeft verder alleen een naam en een telefoonnummer door te geven. Wel betaal je vier drie euro aan reserveringskosten, ongeacht de grootte van de groep.

Helaas is duizend restaurants erg weinig en zijn de restaurants zoals gezegd verspreid over heel Nederland. Een zoekopdracht levert geen enkel resultaat op in de stad Groningen. Zelfs als we de kaart bewegen zien we geen rode stipjes met eettenten staan. In het lijstoverzicht zien we dat we op slechts 80KM wel tegen korting kunnen reserveren. Maar daar schuilt misschien wel het addertje.

Bij de restaurantinformatie in Lastminute Dining wordt alleen het type keuken en een korte beschrijving vermeld. Een menukaart en/of prijsindicatie is nergens aanwezig. Er staat zelfs geen link naar de website van het restaurant vermeld. Als je puur op de applicatie afgaat, weet je niet wat voor vlees je in de kuip hebt en in welke prijsklasse je gaat eten. Je weet dus totaal niet wáár je 20 procent korting op krijgt. Als je al niet een iets duurdere menukaart krijgt voorgeschoteld… het personeel weet immers dat je al hebt gereserveerd en dus de gebruikelijke prijzen niet weet.

Lastminute Dining is een goed idee en heeft een verzorgde applicatie neergezet, maar er ontbreekt teveel transparantie om een fijn gevoel bij een reservering te krijgen.

Downloaden: Lastminute Dining (gratis)

De reserveringskosten zijn niet 4 euro, zoals we aanvankelijk meldden, maar 3 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2011, 13:31
Categorie Lifestyle
Onderwerpen eten, restaurant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.