Football Manager 2011 voor de iPad uitgekomen

Een team uit de Eredivisie of een andere Europese competitie naar het succes loodsen, dat kan in de rol van trainer in Football Manager Handheld 2011. Sinds een update is het iPhone-spel geoptimaliseerd voor de iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Football Manager Handheld 2011 voetbalwedstrijdTot aan het einde van april was voetbalmanagement-game Football Manager Handheld 2011 alleen te downloaden voor iPhone en iPod touch, maar daar heeft een update verandering in gebracht. De app is nu universeel geworden (en dus zowel geschikt voor iPhone, iPod touch en iPad) en volledig aangepast voor de hoge resolutie van de iPad.

In Football Manager Handheld 2011 neem je als coach de leiding over een club uit 34 competities uit 11 verschillende landen. De Nederlandse Eredivisie en Eerste Divisie zijn van de partij, maar de Belgische competitie niet. Als coach loods je een club door een seizoen en de beker en als je naar behoren presteert, kun je dat een aantal jaar na elkaar doen en kan je zelfs gevraagd worden voor het nationale elftal. Voor elke wedstrijd verzorg je een opstelling, de posities en de rollen van spelers. Je kan voetballers scouten, ontwikkelen, kopen en verkopen. Desgewenst kan je ook een stap dieper gaan en je bemoeien met de financiën en trainingschema’s van spelers.

Football Manager Handheld 2011 kan alleen in de breedte-stand van de iPad worden gespeeld, maar dat vinden we na een korte testsessie geen probleem. Je ziet nog wat uitgerekte afbeeldingen hier en daar, maar over het algemeen is Football Manager netjes en natuurlijk naar de iPad overgezet.

Het voetbalmanagementspel is Engelstalig maar wordt voor beginners ingeleid door tekstballonnen. Onverlet moet je wel een beetje graven en puzzelen om alle functies van het uitgebreide spel op te sporen, maar dat is ook een beetje de charme die Football Manager al jaren draagt – en nu dus ook op de iPad.

Let wel: deze applicatie bestrijkt het (Eredivisie)seizoen 2010-2011 en kan gedateerd aandoen als het nieuwe voetbalseizoen in augustus begint.

Downloaden: Football Manager Handheld 2011 (€7,99 €9,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2011, 21:28
Categorie Games
Onderwerpen simulatie, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.