iCulture speelt: trailer Angry Birds Go, Pop Stars en Fist of Awesome

Angry Birds Go lijkt in de eerste trailer wel op Mario Kart voor iPhone en iPad! We knokken verder met beren in Fist of Awesome.

Angry Birds Go iPhone app-icoonHet hoge woord is eruit! Angry Birds Go heeft niet alleen een releasedatum, maar het racespelletje laat zich ook nog eens uitgebreid zien in een actierijke eerste trailer. Hebben we hier werkelijk te maken met de Mario Kart voor iPhone, iPod touch en iPad? Verder slaan we beren van pixels in elkaar met het gratis en grappige Fist of Awesome en spelen we een nieuwe Candy Crush Saga-variant.

Knokken met beren: Fist of Awesome

ICS Fist of Awesome iOSNiet zombies, niet vampieren (welnee!) en niet aliëns nemen de wereld over als we even niet op onze hoede zijn. Nee, het zijn de beren en herten die in opstand komen en de mensheid op de wereld terroriseren onder hun geldingsdrang. In Fist of Awesome ben je als stereotype houthakker inclusief geruite blouse de laatste levende man op de wereld en kan alleen jij de invasie van de dieren nog tegenhouden. (Euh, is dat niet al een beetje te laat dan?) Hoe dan ook: het is knokken wat de klok slaat in Fist of Awesome, een spel dat er met zijn grove pixels net zo typisch uitziet als zijn spelidee is. Je vecht met tikken en veegbewegingen in beeld terwijl je het manneke met de linkerkant van het scherm richting geeft. Dat gaat heel aardig, maar vooral ook omdat het spel niet in al te hoog tempo werkt en je best wat klappen en trappen van de wilde beesten kan incasseren. Ondertussen luister je naar snelle bliepjesmuziek en de duidelijk zelf ingesproken kreten en geluidseffecten die gepaard gaan met de trappen en de notenkrakers als een hert op de grond kermt. Goed? Nou ja, aardig. Vooral erg grappig.
Fist of Awesome begon als een Kickstarter-project. Investeerders van het spel wijzen erop dat de game eigenlijk alleen gratis zou moeten zijn voor de financiële ondersteuners. Maar ja, om het even: het is de eerste dagen gratis.
Downloaden: Fist of Awesome (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Pop Stars: match 3 ziet sterretjes

ICS Pop Stars iPad iPhone match 3Wist je dat ongeveer 25 appmakers voor 75 procent van de omzet in de App Store zorgen? Uitgever Tapps zal – vermoeden we – nog niet in dat rijtje behoren, maar timmert wel aan de weg met simpele spelconcepten die heel veel personen kunnen aanspreken. Momenteel scoort My Boo (App Store-link) bijvoorbeeld al hoge ogen in de App Store en het nieuwe Pop Stars kan zomaar eens hetzelfde doen. We hebben te maken met een match 3-spelletje in de lijn van Bejeweled, Candy Crush Saga en de gisteren nog door ons beschreven en leuk bevonden Jewel Quest. Pop Stars is van hetzelfde laken een pak. Zo schrijf je hitpotentie, helaas. Het spel hanteert om precies te zijn hetzelfde principe als Jelly Splash. Je tekent met je vinger een lijn door gelijkgekleurde sterren en zo verwijder je van het bord. In Pop Stars doe je dat om in zo weinig mogelijk zetten of in ieder geval zo snel mogelijk aan de doelstelling te voldoen. Combineert 35 roze sterren, 25 blauwe en 15 gele om een level te halen, om maar eens wat te noemen. Natuurlijk kan je boosts inzetten om levels makkelijker te halen en kan je door je levens heen raken als je uitdagingen niet haalt. Die je er ook weer bij kan kopen. En heb je reclames in beeld na elk level. Het hoort er allemaal bij en hoeft succes niet perse in de weg te staan. Wij vinden Jelly Splash en Jewel Quest wel een stuk leuker afgewerkt.
Downloaden: Pop Stars – Gratis Drie-op-een-rij Spel (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Angry Birds Go

ICS Angry Birds Go captureDrie dingen zijn we vandaag te weten gekomen over de volgende Angry Birds-game die moet uitkomen op iPhone, iPod touch en iPad. Angry Birds Go verschijnt op 11 december 2013, hij zal gratis te downloaden zijn en… hij ziet er geweldig uit. Dat laat de trailer zien die ontwikkelaar Rovio meteen bij de release-aankondiging van het spel heeft gevoegd. We riepen in het verleden al wel eens dat spelletje X dichtbij de ‘Mario Kart voor de iPhone’ kwam, maar achteraf hebben we die ervaring geen moment gehad. Uitgerekend de ongekend populaire Angry Birds zouden dat gevoel wél eens kunnen overbrengen naar iOS. In onderstaande video’s zien we snelle raceactie met allerlei soorten voertuigen, veel power-ups lekker ronde en uitbundige banen. Angry Birds Go ziet er werkelijk heel leuk uit. Maar wat je er gratis uit kan halen zonder er geld in te steken valt te betwijfelen. Rovio kondigde eerder al aan dat ze op de Skylanders-toer gaat met het spel, wat betekent dat je fysieke Angry Birds-speelgoedpoppetjes en -sets kan kopen voor extra content in het spel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2013, 19:45
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, iculture speelt, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.