Keypad voor Photoshop: bedien Photoshop vanaf je iPad

Keypad for Photoshop is een iPad-applicatie waarmee je Photoshop op de desktop via je iPad kunt bedienen. Alle veelgebruikte functies zijn onder handbereik.

keypad photoshopKeypad is een nieuwe applicatie voor de iPad waarmee je Photoshop-bewerkingen kunt bedienen. Misschien heb je wel eens iPhone-applicaties gezien waarmee je je iPhone als een muis of trackpad kunt gebruiken. Keypad for iPad is met hetzelfde idee gemaakt, maar dan gericht op één desktopprogramma: Photoshop. Tekenen en retoucheren word daardoor makkelijker voor mensen die niet over hulpmiddelen zoals een Wacom-tablet beschikken. De app is ook geschikt voor beginnende gebruikers, want ze krijgen de belangrijkste functies in beeld, zonder door de menu’s te hoeven speuren.

Gevorderde gebruikers kunnen de functies meteen gebruiken, waarbij ze hun hand op de muis of de tablet kunnen houden. Op die manier zou je workflow efficiënter kunnen worden. Toetsenbord-snelkoppelingen hoef je ook niet meer te onthouden.

keypad ipad

De oplossing werkt op Mac OS X (Leopard/Snow Leopard) en Windows (XP, Vista, 7) waarbij je de KeyPad Server-applicatie op de desktop moet intalleren. Verder heb je Photoshop CS3, CS4 of Elements nodig. Je hebt sneltoetsen voor veelvoorkomende teken-, bewerk- en bekijkfuncties en je kunt vingerbewegingen maken om te zoomen, pannen, scrollen en dergelijke. Als je eenmaal de koppeling tussen computer en iPad tot stand hebt gebracht gebeurt het koppelen daarna automatisch bij het opstarten van de app.

Downloaden: Keypad for Photoshop (€1,59)

Dezelfde ontwikkelaar heeft ook Keypad for Google SketchUp uitgebracht (€1,59) met dezelfde insteek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2010, 15:08
Categorie Uncategorized
Onderwerpen adobe, game, ipad, photoshop, shoppen, spel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.