Keynote Remote voor iOS voortaan gratis

De app Keynote Remote is nu gratis. Keynote Remote is bedoeld voor het opstand bedienen van Keynote-presentaties op een Mac, maar is sinds 2011 niet bijgewerkt.

keynote-remote-gratisApple maakte niet alleen iWork en iLife gratis voor gebruikers die hun iOS-apparaat na 1 september activeerden. Er is nóg een app die je sinds afgelopen week gratis kunt downloaden: Keynote Remote kostte voorheen €0,89 in de App Store, maar is nu gratis voor iedereen, dus ook voor mensen die nog een oud iDevice hebben. Keynote Remote is een afstandsbediening voor Keynote-presentaties. Je kunt vanaf een iPhone of iPod touch de presentatie aansturen, terwijl deze op een Mac of een andere iPhone, iPad of iPod touch draait. Tijdens het presenteren bekijk je in portretweergave de huidige slide met daaronder de sprekersnotities.

Draai je je iPhone naar landschapsweergave, dan zie je de huidige en de volgende slide. Om Keynote Remote te kunnen gebruiken moeten de apparaten op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangemeld.

keynote-remote-landscape

Apple’s Keynote Remote-app is overigens sinds juni 2011 niet meer vernieuwd en is dus ook nog niet aangepast voor iOS 7. Sterker nog: de app is nog niet eens aangepast voor het 4-inch scherm van de iPhone 5 en latere iPhones. De huidige versie krijgt een waardering van maar 2,5 sterren in de Amerikaanse App Store en 3 sterren in de Nederlandse App Store. Door het gratis maken van Keynote Remote is het totale aanbod van Apple’s iOS-apps voor toekomstige gebruikers gratis geworden. Alleen ‘oudgedienden’ moeten nog betalen voor apps als Pages en Garageband, maar zodra ze een nieuwe iDevice kopen krijgen of hun toestel opnieuw activeren krijgen ook zij de iLife- en iWork-apps gratis. De (bijna gelijknamige) app Remote voor het bedienen van je Apple TV, was altijd al gratis.

Downloaden: Keynote Remote (nu gratis, iPhone, iOS 4.2.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2013, 15:47
Categorie Productiviteit
Onderwerpen ilife, iwork, keynote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.