Ken Burns iPad-app brengt Amerikaanse geschiedenis in beeld

De exclusieve gratis iPad-app Ken Burns wil je op een nieuwe manier naar de Amerikaanse geschiedenis laten kijken.

Ken BurnsAmerika door de ogen van Ken Burns. De bekende en bekroonde documentairemaker heeft een app exclusief voor de iPad uitgebracht, die je op een geheel nieuwe manier naar de Amerikaanse geschiedenis wil laten kijken. De Ken Burns-app doet dit door een combinatie van scènes uit Ken Burns-films met een uitgebreide tijdlijn en een weergave van allerlei thema’s uit de geschiedenis.

Ken Burns

Ken Burns is een bekende Amerikaanse documentairemaker, die vooral bekend staat om de manier waarop hij archiefmateriaal en foto’s in zijn films verwerkt, ook wel het Ken Burns-effect genoemd. Tussen 1985 en 2012 maakte Burns ruim twintig verschillende documentaires, waarvan Central Park Five zijn laatste is en velen met prijzen werden bekroond. Al zijn films zijn nu verzameld in deze nieuwe iPad-app, die speciaal voor iOS 7 en het Retina-scherm is ontwikkeld.

Interactieve tijdlijn

De volledig Engelstalige app bevat een interactieve tijdlijn vanaf het jaar 1776 tot de jaren 2000, waarin je alle onderwerpen terugvindt die in de Amerikaanse geschiedenis een belangrijke rol hebben gespeeld. Van de Onafhankelijkheidsverklaring en de Burgeroorlog tot De Tweede Wereldoorlog en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Ken Burns iPad app timelineKen Burns iPad app timeline

Verschillende thema’s

Op basis van zes verschillende thema’s, variërend van kunst tot oorlog, heeft Burns afspeellijsten samengesteld met (korte) scènes uit verschillende van zijn documentaires. Het thema Innovation, oftewel innovatie, is gratis. “Zie hoe innovatie de Amerikaanse geschiedenis gevormd heeft”, luidt de beschrijving bij dit thema. Het thema behandelt onderwerpen als de eerste expeditie in de zoektocht naar onbekende gebieden, de stoomlocomotief, de eerste auto’s en de eerste audio-uitzending voor een groot publiek. Voor de overige vijf thema’s betaal je eenmalig €8,99 via een in-app aankoop.

Downloaden: Ken Burns (gratis, iPad, iOS 7.0+)

Ken Burns iPad app InnovationKen Burns iPad app War

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2014, 19:00
Categorie Amusement
Onderwerpen amerika, documentaire, geschiedenis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.