iCulture speelt: SuperPro Snowboarding, Elementalist en Confetti Yeti

Uren spelen met drie leuke iPhone- en iPad-games: snowboarden in SuperPro Snowboarding, rollen in Confetti Yeti en toveren in Elementalist.

ICS SuperPro Snowboarding iPad iPhoneIn lijn met de Olympische Winterspelen duiken we de sneeuw in vandaag. Tweemaal zelfs. SuperPro Snowboarding is een plat maar tegelijkertijd diepgaand snowboardspel. Als je de oude platte Tony Hawk-games voor de Gameboy kent, moet je die zeker eens checken. Confetti Yeti is van een heel andere orde: hierin speel je de sneeuw zelf. We maken ook kennis met Elementalist, waarin je aanvalt met spreuken die je zelf in beeld tekent.

Elementalist: val aan met spreuken

ICS Elementalist iPad iPhoneWaarom heeft nog niemand eerder dit concept goed uitgevoerd? In het zesde jaar van de App Store is er een game uitgekomen op iPhone en iPad waarop op het beeld tekenen echt leuk wordt ingezet in gevechten. In Elementalist ga je steeds de strijd aan met een magiër aan de rechterkant van het spel. Gevechten win je door niet alleen de spreuk met de juiste magie te kiezen, maar ook door de spreuk zo goed en snel mogelijk na te tekenen in beeld. Weet goed welk type spreuk je kiest: zoals het een echt rollenspel betaamt, is het type bepalend voor de impact op de tegenstander. Uiteraard komen uitgebreide spreuken ook harder aan dan wat simpelere. Het tekenen van de spreuken is spannend en onderhoudend genoeg om lekker tussendoor even wat gevechten af te werken. Vraag is wel hoe lang je eerlijk door kan gaan zonder dat je munten nodig hebt.

Downloaden: Elementalist (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Confetti Yeti: rol je een ongeluk

ICS Confetti Yeti iPad iPhoneAls je de grappige trailer hieronder bekijkt – ho, je mag deze tekst ook eerst aflezen, heus – krijg je al een goede indruk van de humor die je in Confetti Yeti kan verwachten. De mysterieuze grote bergbeesten worden weer eens te kakken gezet in een spel. Dit keer ben je zelf de reden van hun uitsterving. Rollend als een sneeuwbal heb je de missie om zoveel mogelijk yeti’s mee te nemen. Met elke yeti wordt je sneeuwbal groter in omvang en sleep je meer punten binnen. Maar: bij elke boom die je aanraakt, word je weer kleiner. Als je niet kleiner kan, eindigt je highscorepoging. En Confetti Yeti strooit zo nu en dan met zoveel bomen dat je echt wel enig formaat moet hebben om te overleven. Niet zo lekker lastig als de gele fladderaar, maar wel geinig.

Downloaden: Confetti Yeti (gratis zonder in-app aankopen, universeel, iOS 6.1+)

SuperPro Snowboarding heeft het gevoel

ICS SuperPro Snowboarding helikopterOf je nou net terugkomt van wintersport, je nog mag verheugen op wintersport of aangestoken wordt door de beelden op de Olympische Spelen. Als je iets voelt voor snowboarden, mag je SuperPro Snowboarding niet over het hoofd zien. Het spelletje is plat, laat je niet dagen oefenen over de simpelste grind en naar het geluid van knisperende sneeuw onder je voeten zoek je vergeefs. Maar toch heeft de snowboardgame precies het gevoel dat je zoekt.

SuperPro Snowboarding doet qua gameplay denken aan de eerste Tony Hawk’s voor de Gameboy Color. Ook van die platte spelletjes die verschrikkelijk lekker speelden. Je roetsjt de eerste pistes af zonder ervaring en met niets anders dan de springveer rechtsonder om een sprong mee voor te bereiden en vegen om richting te kiezen in de lucht. Hoe verder je je ontwikkelt, hoe meer tricks je onder de knie kan krijgen. Dat gaat tot een niveau waarop het serieus lastig wordt om een trick goed te landen. Laat staan de honderden mogelijke combinaties van moves in de 25 verschillende gebieden! Maar land je een combo – dan is de voldoening des te groter. Mocht je nog afgeschrikt worden door de afbeeldingen, bekijk dan vooral de trailer. Snowboardfans mogen happen.

Downloaden: SuperPro Snowboarding (€0,89 met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2014, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, snowboarden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.