Kamernet brengt officiële iPhone-app uit

Kamernet heeft een iPhone-app uitgebracht. Je moet inloggen in de app om de kamers te zien en 20 euro betalen om te reageren.

Kamernet iPhone kamers zoekenEigenlijk kijk je vooral uit naar de vakantie die er nog voor komt, maar dat is niet de stap die de meeste voorbereiding vergt. De zoektocht naar een kamer voor een stad waar je gaat studeren is begonnen. Als je je niet kan beroepen op nuttige connecties, is er dan eigenlijk maar één site waar je niet omheen kan: Kamernet. Die heeft in haar drukste periode van het jaar ook een iPhone-app uitgebracht waarin je kan zoeken naar een kamer.

Is een kamer van zes vierkante meter groot genoeg? Dat is een van de vragen die Kamernet meteen voorlegt op het moment dat je de app start. Meer opsmuk is er niet. Je ziet een foto van een fraaie gracht, en zoekt nog op dezelfde pagina op een plaatsnaam en maximumafstand daar omheen. Je schuift de minimum- en maximumprijs met een slider die oploopt tot 1500 euro, en geeft aan wat je minimaal gewenste oppervlakte is.

Kamernet zoekopdrachten invoerenDe lijst of kaartweergave wordt pas waardevol als je je registreert of inlogt in de app. Dan pas kan je meer foto’s, meer details en een omschrijving van de kamer zien en er een optie op nemen. Een optie op nemen, of eigenlijk: reageren om ervoor in aanmerking te komen. Het is dan nog lang niet zeker dat je de kamer krijgt, al doet de app misschien anders vermoeden. Er zijn immers meer kapers op de kust. Reageren op een kamer is bovendien allesbehalve goedkoop. Kamernet hanteert een apart tarief om te mogen reageren op kamers. Je betaalt er 19,99 euro voor middels een in-app aankoop. Een hoog bedrag, waarbij je kan stellen dat Kamernet zijn leiderspositie in studentenkamerverhuur goed uitbuit benut.

Bij het afsluiten van een betaald account wordt de app qua functionaliteit wel aardiger. Je ontvangt dan pushberichten voor kamers die voldoen aan je wensen en je krijgt een bericht als er een reactie is gegeven op je aanmelding. Je kan verder blijvend je profiel en voorkeuren veranderen in de app – maar ja, je betaalt daar wel een forse prijs voor.

Downloaden: Kamernet (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2013, 15:11
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen auto, huren, kamernet, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.