Grotere Van Dale woordenboeken nu ook geoptimaliseerd voor iPad

De grote Van Dale woordenboeken zijn nu ook geoptimaliseerd voor de iPad. Het gaat o.a. om hedendaags Nederlands en de Dikke Van Dale.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

van dale woordenboekOf het lang duurde of juist niet, mag je zelf bepalen. Van Dale heeft haar grotere woordenboeken nu behalve voor de iPhone ook voor de iPad geoptimaliseerd. Dat gebeurt ruim een half jaar nadat andere woordenboeken uit dezelfde stal al waren overgezet, maar slechts een kleine maand nadat lezers er op iPadclub vragen bij stelde naar aanleiding van een aanbiedingsactie. Met de komst van Van Dale hedendaags Nederlands woordenboek, Dikke Van Dale en Van Dale Frans Groot woordenboek en Van Dale Engels Groot woordenboek, zijn alle digitale woordenboeken aangepast voor het iPad-scherm.


Dikke Van Dale woordenboek iPadAlle applicaties functioneren hetzelfde op het scherm van het tablet. Je kan de app in de liggende en staande houding van de iPad gebruiken. Steeds zie je helemaal bovenaan een zoekbalk. De resultaten en woorden die in de buurt komen zie je links in een lijst, rechts zie je de betekenis, synoniemen, toepassing en voorbeelden van een woord waar je op drukt. Het spreekt voor zich, maar erg fraai kan je de apps niet noemen.

De Dikke van Dale, dé leidraad voor Nederlandse woorden sinds 1880, is het vlaggenschap onder de woordenboeken die voor de iPad is geoptimaliseerd. Het bevat 238.000 trefwoorden met 321.000 betekenissen en 138.000 voorbeelden. Het kost 79,99 euro, en dat is 30 euro meer dan het Van Dale hedendaags Nederlands woordenboek. Die telt 100.000 trefwoorden, 121.000 betekenissen en 58.000 voorbeelden. Het Van Dale Frans Groot woordenboek en Van Dale Duits Groot woordenboek zijn met respectievelijk 193.000 en 235.000 woorden ook niet bepaald compact. De applicaties wegen allemaal tussen de 100 en 200 MB op je iPad en zijn offline te gebruiken.

We zetten voor de overzichtelijkheid alle Van Dale woordenboeken onder elkaar.

Nederlandse Van Dale-woordenboeken

Meertalige Van Dale-woordenboeken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.