iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Kakhiel: cartoonist brengt eigen iPhone-app uit

De cartoonist Kakhiel heeft een eigen iPhone-app uitgebracht waarin je de laatste cartoons kan lezen, of een willekeurige cartoon kan bekijken. Helaas is de applicatie niet verbonden aan de Facebook-pagina.

Kakhiel iPhone iPod touch appDe cartoonist Kakhiel is een fictief figuur, staat er te lezen op zijn Facebook-pagina. Met succes. Kakhiel is een grootheid op Facebook en een retweetmagneet op Twitter. Behalve van de snerende berichten die de cartoonist plaatst op het sociale netwerk van 140 tekens per bericht, is hij vooral bekend van de doodgewone foto’s van ouderen waar met een paar tekstballonnen steevast een genante, ongemakkelijke of vunzige situatie van wordt gemaakt.

Kakhiel voorbeeldcartoonsEen vader die aan zijn dochter in de zandbak vraagt: “Wil je een peuk?” “Joey doe normaal,” regeert moederlief, “Je weet best dat ze gestopt is.” Geen vrolijke Center Parcs-reclamefoto is meer veilig voor het kattenkwaad van Kakhiel. In de applicatie staan de strips doodsimpel onder elkaar opgesteld, de nieuwste bovenaan. Als je er een beter wilt lezen op het kleine scherm, dan tik je hem aan en kan je hem inzoomen.

Behalve de tijdlijn van nieuwe cartoons, kan je rechtsboven in beeld ook op de dobbelstenen drukken om een willekeurige cartoon naar voren te halen. Verder kan je niks doen in de app. Hij’s bijvoorbeeld niet verbonden aan de Facebook-pagina (met bijna 59.000 likes aardig groot trouwens), waardoor je cartoons ook meteen kan liken en erop kan reageren. Het is een app voor even tussendoor en dat weet Kakhiel donders goed. In de App Store-omschrijving staat het al: “De Kakhiel-app is voornamelijk bedoeld voor gebruik op de WC.”

Downloaden: Kakhiel (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2012, 11:28
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen cartoon, humor, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.