Jet Car Stunts 2: race en maak zelf racebanen op iPhone en iPad

Jet Car Stunts 2 voor iPhone en iPad laat je racen, stunten en heel vaak opnieuw beginnen. De uitdagende game is gratis te downloaden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Jet Car Stunts 2 iPhone iPadEen van de eerste nieuwe games in de App Store in 2014 is de opvolger van een spel dat we al een tijdje kennen. In Jet Car Stunts 2 race je constant voor een zo snel mogelijke tijd, maar daarvoor heb je een ultieme beheersing van de auto en het circuit nodig. Smalle weggetjes met obstakels, scherpe bochten en gigantische sprongen maken je constant het leven zuur. Genoeg gehad van alle standaardlevels in de gratis game? Dan kan je aan de slag met een level editor en banen van anderen spelers.

Los van de grond

Warning: This game wil challenge you, roept de App Store-omschrijving van Jet Car Stunts 2. Daar is niks aan gelogen. Als je de voorganger nog niet hebt gespeeld, leer je snel wat vallen en opstaan is in deze game. Met name de sprongen zijn lastig. De aanloop combineer je het liefst al met de richting van de sprong in sturen, maar je wilt wel rechtdoor genoeg gaan om de turbo in te zetten die je verder doet spurten. En dan, los van de grond: kantel de iPhone wat achterover en opzij om de auto de lucht mee te laten pakken en goed te landen. Landen an sich kan al lastig zijn, goéd landen waarna je snel verder racet, is helemaal een uitdaging. Gelukkig word je bij elke misstap meteen opnieuw op de baan gezet en is er zelfs een knop om meteen opnieuw te starten.

Jet Car Stunts schuine sprong

Geen flauwe freemium-grapjes

Jet Car Stunts 2 is een gratis te downloaden game, maar haalt zijn neus op voor flauwe freemium-grapjes. Het spel dat je in huis haalt kan je zien als een uitgebreide demo. Extra functies en uitdagingen staan achter een betaalmuur, maar die dringt het spel niet aan je op. We zien ook nergens irritante reclames. In de Store onderaan het hoofdmenu zie je dat er verschillende pakketten zijn. Het totaalpakket kost 4,49 euro en daarvoor krijg je 120 banen met 3 niveaus per baan, 7 auto’s, 4 speltypes en de banenmaker die je ook meteen toegang geeft het spelen van andermans banen. Los koop je die level editor voor 1,79 euro en voor losse baanpakketten betaal je 89 cent of 1,79 euro. Alles bij elkaar opgeteld heeft Jet Car Stunts 2 dus wel een steviger prijskaartje dan de voorganger, die in totaal 1,79 euro kost.

ICS Jet Car Stunts 2 iPhone air sprong

Jet Car Stunts 2 kan je ook besturen met iOS 7-controllers, zoals de Logitech PowerShell.

Motiveren met scores

Wat Jet Car Stunts 2 verslavend maakt, is de nadruk op het halen van goede scores. Dat je verschillende kleuren erkenningen krijgt op basis van hoe vaak je opnieuw op de baan wordt gezet, motiveert eigenlijk al meteen om een level opnieuw te spelen met de ervaring die je hebt opgedaan. Daarnaast toont de game ook direct scores van andere spelers en vrienden om te verslaan. Maar vooral omdat je zo snel wordt teruggezet op de baan na een fout en de circuits zelf doorlopend uitdagen, word je constant geprikkeld om verder te spelen. Zeker in combinatie met het prijskaartje heeft Jet Car Stunts 2 het in zich de eerste hit van 2014 worden.

Downloaden: Jet Car Stunts 2 (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2014, 17:49
Categorie Games
Onderwerp gamecontroller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.