Sonic & All Stars-Racing: ter land, ter zee en in de lucht

Sonic & All-Stars Racing Transformed voor iPhone en iPad is een leuk Mario Kart-alternatief met online multiplayer en tijdelijke uitdagingen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Sonic All-Stars Racing Transformed headerAngry Birds Go is niet de enige game die zich opwerpt als hét Mario Kart-alternatief op de iPhone en iPad. Sonic en Sega zijn terug in Sonic & All Stars-Racing Transformed, nadat het origineel uit 2011 in 101 landen even de populairste racegame was in de App Store. De opvolger heeft niet alleen fraaiere beelden en wekelijkse en dagelijkse uitdagingen, maar ook een belangrijk nieuw gameplay-onderdeel. Tijdens het racen kan je auto zomaar veranderen in een boot of vliegtuig, om daarmee verder te scheuren en schieten.

Dynamische tracks

De toverterm van Sonic & All-Stars Racing Transformed voor iPhone en iPad is dynamic tracks. Net als in de voorganger race je over banen die geïnspireerd zijn door verschillende games uit de Sega-stal. Jet Set Radio, Space Channel 5, Samba di Amigo, Panzer Dragoon en allerlei andere games vormen de decors waar je over racet en waarin de tracks elk moment kunnen veranderen. Zo komt het voor dat de tweede ronde van een track ineens afspeelt op het water, omdat de zandpaden van daarvoor in het water zijn gezonken. Op weer andere momenten raak je helemaal los van de baan en vlieg je verder naar de finishstreep. In elke vorm kan je nog steeds power-ups oppakken en naar voren en achteren afschieten op tegenstanders.

Sonic All-Stars Racing varen op iOS

Slippen en bijsturen

Opvallend genoeg kan je het kantelen van de iPhone of iPad achterwege laten in de nieuwe Sonic-racegame. De game stuurt standaard met een stick links onderin beeld en dat bevalt al snel uitstekend. Het geeft je alle regie over de zo belangrijke powerslides die je maakt in het spel, om uit bochten te komen met een turboboost. Rijd een bocht in en houd de rem ingedrukt en je zet je auto schuin in een slip, die je perfect kan bijsturen met de stick links. Door hem vast te houden krijg je ogenblikkelijk een boost. Ook in de lucht kan je die behalen door stunts uit te voeren met eveneens de slipknop ingedrukt. De game is ook speelbaar met iOS 7-controllers zoals de Logitech Powershell.

Tijdelijke uitdagingen

Sonic All-Stars Racing iPad vliegenJe kan Sonic & All-Stars Racing Transformed (waar is de Sega in de naam eigenlijk gebleven?) behalve in singleplayer ook tegen drie anderen spelen, zowel lokaal als via Wi-Fi tegen racers over de hele wereld. Dat gaat via Game Center, zoals de game ook iCloud-synchronisatie heeft zodat je op de iPad verder kan waar je gebleven was. De grootste toevoeging zijn de dagelijkse en wekelijkse uitdagingen waar je bonussen uit kan halen, maar die ook leuk en afwisselend zijn om te doen. Zo is de weekuitdaging op moment van schrijven een checkpointrace waarin je tijd aanvult met boosts. Het maakt niet uit of ze op de grond liggen of dat je ze verkrijgt met slippen. De beloning vindt plaats in ringen en sterren en dat duidt – inderdaad – op een toevoeging van in-app aankopen.

Veel van de aankopen die je kan doen ontgrendelen nieuwe personages die je anders pas ontgrendelt na flink doorracen, zoals Wreck-it Ralph en Knuckles. Daarnaast kan je ringen en sterren kopen die je nodig hebt om mee te doen aan onder andere tijdelijke uitdagingen. Je kan ze ook inzetten om voordelen te behalen in races: aan het begin van een race hik je tegen een gokkast aan waarin je voor ringen en sterren maximaal drie voordelen tijdens de race kan behalen. Je weet van tevoren niet welke dat worden, maar het zijn wel degelijk hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je races makkelijker haalt. Vanaf multiplayerniveau 3 (van de 5) tellen upgrades helaas ook online. Je speelt op Easy of Medium zonder upgrades.

Sonic Transformed online racen tegen vrienden

Wegscheuren

Dankzij een optionele koppeling met Facebook, blijf je op de hoogte van scores van vrienden, krijg je tien bonussterren en zie je profielfoto’s van anderen als je online racet. Ook zonder het sociale netwerk is Sonic & All-Stars Racing Transformed echter een leuke game. De tracks zijn lekker snel, de raceactie is verrassend door het voertuig wisselen, de game ziet er erg fraai uit en met de tijdelijke uitdagingen erbij is het spel ook een veelzijdig pakket. Hier kan je zo mee wegscheuren.

Downloaden: Sonic & All-Stars Racing Transformed (€4,49, met in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2014, 17:49
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, gamecontroller, kartgame, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.