iVuurwerk: overzicht van vuurwerk in Nederland op de iPhone

iVuurwerk is een app voor de iPhone die een overzicht van in Nederland verkrijgbaar op rij zet met beschrijving, hoeveelheid, foto en de adviesprijs. Vuurwerkexpert doet al even hetzelfde voor de iPhone, iPod touch en iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iVuurwerk vuurwerk op de iPhoneJe bent misschien een rund als je met vuurwerk stunt, maar je bent een slimme ondernemer als je net voor de jaarwisseling een iPhone-app erover uitbrengt. De 16-jarige Nathan Sakoetoe verzamelde in Nederland verkrijgbare vuurwerksoorten en zet ze op rij in zijn nieuwe applicatie iVuurwerk. Het bevat een korte omschrijving en een foto van allerlei soorten vuurwerk onderverdeeld in grond- en siervuurwerk, knalvuurwerk, vuurpijlen en junior vuurwerk.

Daarnaast kan je in de applicatie ook een boodschappenlijstje maken met gewenst vuurwerk, maar die functie houdt op bij een stukje schrijfruimte waar je alles handmatig op mag invullen. Het gaat bij iVuurwerk duidelijk om de vuurwerksoorten en -beschrijving, niet om het kopen van vuurwerk vanuit de app. Bij elk type vuurwerk zie je een liggende uitsnede, de hoeveelheid in de verpakking en de adviesprijs. Vuurwerkexpert vuurwerk op de iPhoneOok tref je bij elk soort vuurwerk twee knoppen aan: eentje die de foto van het knalspul volledig laat zien en een die de vuurwerksoort zoekt op internet. Een selectie vuurpijlen wordt bovendien begeleid door een YouTube-video die je keurig in de app kan openen. Wel zijn de knopjes wat klein, zodat het vrij lastig is om de video te openen als de knop van de plaatjes er zo dicht op zit.

iVuurwerk (bovenste foto) is niet het enige Nederlandse vuurwerkoverzicht op de iPhone dit jaar. Een paar weken geleden verscheen Vuurwerkexpert (onderste foto) al voor de iPhone en iPod touch. Die bevat eveneens foto’s en uitleg bij vuurwerk, begeleid door video’s. Die app is echter verbonden aan een vuurwerkleverancier en beperkt zich tot geselecteerde filialen in Nederland.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2011, 20:47
Categorieën Amusement, Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen oudjaar, vuurwerk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.