Puffin Web Browser: betere Flash-player op iPhone en iPad

De iPhone-browser met Flash, Puffin Web Browser, is vernieuwd en heeft een snellere en zuinigere Flash-player gekregen.

Puffin Web Browser iPhone iPad FlashZowel de gratis als de betaalde versie van webbrowser Puffin voor de iPhone en iPad zijn voorzien van een grote update. Puffin Web Browser heeft in beide gedaantes een verbeterde Flash-player gekregen, waardoor het laden en afspelen van Flash beter moet gaan en je batterij meer spaart dan voorheen. Daarnaast heeft de app een virtueel GamePad gekregen met een richtingstoets en twee actieknoppen, waarmee je games moet kunnen spelen.

Volgens de App Store-omschrijving is het GamePad alleen geschikt voor de iPad, maar op de iPhone 5 kregen we de module ook in beeld te zien. Je kan verschillende knoppen van een pc-toetsenbord toewijzen aan de virtuele knoppen, zodat je met de actieknoppen zowel een spatiebalk, control of elke willekeurige letter kan emuleren.

Een andere vernieuwing in versie 2.3.3 van Puffin Web Browser zijn dat je snel naar de top of de onderkant van de pagina kan gaan met een knop. Daarnaast zijn twee grote fouten verholpen. Het moet niet meer voorkomen dat Puffin geen verbinding meer maakt met een Flash-video of applicatie, en Flash moet ook niet langer HTML-inhoud in de weg staan.

Puffin Web Browser menu Puffin Web Browser YouTube video

Wij testen Puffin even snel op Dumpert.nl en merken daar dat video’s zonder problemen worden geladen, maar dat is voordat we ingaan op de suggestie van de app om de video in volledig scherm te bekijken. Dat venster overrulet het Flash-venster in beeld en dus is het verleidelijk erop te drukken. Doen we dat echter, dan gaat het geluid door maar valt het beeld weg. Door te stoppen en vervolgens op de volledig scherm-knop te drukken in de menubalk rechts onderin, wordt de video wel goed in fullscreen vanaf het begin afgespeeld.

Wie Puffin wil gebruiken, moet weten dat de gegevens verstuurd worden via een server in de Verenigde Staten. Die connectie is nodig om je te verbinden aan Flash. In de gratis versie kan je Flash twee weken gebruiken, in de betaalde versie heb je een licentie zonder limiet.

Downloaden: Puffin Web Browser (€2,69, universele app, vanaf iOS 4.3)
Downloaden: Puffin Web Browser Free (gratis, twee weken Flash, universele app, vanaf iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2012, 12:12
Categorie Diensten
Onderwerp flash

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.