iRun Weather Alarm Clock: iPhone-wekker maakt je vroeg wakker bij mooi weer

iRun Weather Alarm Clock is een wekkerapp voor de iPhone, die je vroeger wakker maakt als het lekker weer is, zodat je kunt gaan sporten. Bij slecht weer blijf je langer slapen.

irun weather icooniRun Weather Alarm Clock is een wekkerapp met een originele insteek: als het weer slecht is, mag je je nog een keer omdraaien. Het idee achter de app is dat je bij mooi weer wat eerder opstaat om te kunnen hardlopen of om een andere buitensport te beoefenen. Zijn de weerscondities niet zo best, dan blijf je langer liggen zodat je later op de ochtend meteen vanuit bed naar je werk kunt gaan. Er waren al eerder wekkerapps die keken naar weersomstandigheden, maar die werkten op een omgekeerde manier: bij slecht weer werd je iets eerder wakker gemaakt omdat de kans dan groter is op files en OV-storingen. iRun Weather Alarm Clock werkt omgekeerd: het ingestelde alarm gaat alleen af als het weer goed genoeg is om te gaan sporten.

irun weather alarm clockJe geeft aan dat de temperatuur binnen een bepaalde bandbreedte moet liggen, dat de luchtvochtigheid tussen 0 en 60% moet liggen of dat de windsnelheid niet hoger dan 20 km/uur mag zijn.

Je geeft ook (optioneel) aan hoe laat je wakker wilt worden als het slecht weer is. Het scheelt onnodig opstaan, uit het raam kijken en vervolgens weer in bed kruipen. De app is voorzien van een lcd-klok, er zit een nachtlampje in en een gedetailleerd weerbericht met informatie als gevoelstemperatuur, windrichting en minimum/maximum. Je kunt het tegelijk gebruiken als klokje op je nachtkastje. Als wekker zijn er 14 geluiden om uit te kiezen, er is een trilfunctie en zelfs een flitslampfunctie om je wakker te maken. Word je ‘s nachts wakker en heb je een zaklamp nodig, dan vind je die ook in de app: schud je iPhone even stevig en de lamp begint te branden. Het is wel aan te raden om je iPhone ‘s nachts aan de oplader te leggen, zodat de batterij niet leegloopt.

Downloaden: iRun Weather Alarm Clock (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2013, 7:50
Categorie Het weer
Onderwerpen hardlopen, sport, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.