Video Rotate kan fout gedraaide iPhone-video’s roteren

Video Rotate kan iPhone-video's met foute oriëntatie ronddraaien. Je kunt video's roteren op een snelle en langzame manier.

video rotateHet is een bekend probleem: je neemt een filmpje op met je iPhone en komt er pas later achter dat de oriëntatie helemaal fout is. De video ligt op z’n kant! Video Rotate is een universele iOS-app die dat oplost. Je hebt tot 7 april om deze app gratis te downloaden, waar je normaal €0,89 voor betaalt. Met Video Rotate kun je je video’s 90, 180 of 270 graden draaien en je hebt daarbij keuze uit twee methoden: snel of langzaam. Bij de snelle variant wordt alleen het vlaggetje bij de oriëntatie aangepast in de metadata.

Dit is geschikt voor iOS en QuickTime-filmpjes, maar het levert niet altijd het gewenste resultaat op omdat sommige mediaspelers op de desktop het vlaggetje niet zien. De oplossing is dan optie 2: de langzame methode. Hierbij wordt elk beeld per frame omgezet. Dat duurt langer, maar de video is daarna wel geschikt voor alle mediaspelers en online diensten. De compressie-instellingen worden overgenomen van het origineel.

Downloaden: Video Rotate (tijdelijk gratis, normaal €0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2013, 20:44
Categorie Fotografie en video
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.