roxio crunch splash

iPhone-vriendelijke video’s omzetten met Roxio Crunch

Roxio Crunch is nieuwe Mac-software waarmee je films, video's en dvds kunt omzetten naar een iPod-, iPhone- en Apple TV-vriendelijk formaat.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

roxio crunch splashAls je graag de nieuwste tv-series kijkt, weet je dat die vaak in DivX-formaat op de downloadsites worden aangeboden. Niet handig als je ze straks op de iPhone wilt bekijken. Roxio heeft Apple Mac-software voor videoconversie uitgebracht waarmee je ze nu alvast kunt omzetten.


De software kost $50 en zet Quicktime-formaten zoals DV, AVI en MOV om naar een geschikt formaat voor de Apple TV, iPod en iPhone. Ook kun je er DivX, MPEG-2 en DVD-Video mee omzetten.

Roxio gaf afgelopen dinsdag in San Francisco een preview van de software en gaat het vanaf maandag als electronische download beschikbaar stellen. Europeanen moeten nog even wachten, maar als je weet waar je als eerste de tv-series kunt halen, dan weet je vast ook waar je software kunt vinden, die nog niet in de winkel ligt…

Het uiterlijk van Roxio Crunch ziet eruit als Toast, het bekende brandprogramma voor de Mac. In drie stappen is het gefixt: videobestand slepen naar het programma, loslaten en converteer. Het resultaat is een video in MPEG-4 of H.264 formaat, waarbij je voor verschillende kwaliteitsinstellingen kunt kiezen. Standaardinstellingen voor de meestgebruikte Apple-producten is al aanwezig. De software kan ook onbeveiligde DVD’s en VIDEO_TS mappen omzetten, waarbij je opslagruimte bespaart omdat je niet alle ondertitels en taalbestanden hoeft te bewaren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2014, 20:10
Categorie Desktop
Onderwerp video
Device iPhone [2007]
Software iPhone OS 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.